Koska kiekkoleijonat tulevat kaapista?

lily_kaappi.jpg

Kaappi.

 

Me olemme saaneet ihan oman huonekalun rakennettua. Se on Venäjän kaappi, johon tungetaan piiloon, kun emme halua hermostuttaa olemuksellamme itäisiä rahanaapureitamme.

Meillä on nyt kaksi mahdollisuutta: olla kaapissa tai tulla kaapista.

Homostelu tulee kalliiksi, pelätään. Kauhistellaan, ettei tasavertaisen seksuaalisuuden puolesta voi taistella Venäjää vastaan, koska se vaarantaa tuhansien suomalaisyritysten elinkeinon. Samanlainen kierrelty totuus on, että sallimme eläinten kidutuksen, koska meillä ei ole varaa luopua turkistarhauksesta. 

Suomi on taantumassa turvalliseen konservatiivisuuteen, kun taas esimerkiksi talousveturi Saksassa on nyt kolme sukupuolta. Tuskin venäläiset silti ajattelevat, että Mersut ovat jatkossa hermafrodiittiuden pilaamia.

On todella säälittävää piilotella omaa luonnettaan rahan takia.

***

Että jos vaan avattaisiin perimmäisen kaapin ovi apposen ammolleen.

Jääkiekko on pyhin umpiheterouden linnake. Hokipiiriessä idioottimainen homottelu on tavanomaista, joten seksuaalisuuttaan piilottelevat kiekkoilijat odottavat sitä ensimmäistä tunnettua ulostulijaa. Tulevissa talviolympialaisissa olisi hyvä aika rikkoa jää.

Voisiko joltain kiekkoleijonalta löytyä ruotsalaisten uskaliaisuutta?

Pohjimmiltaan urheilijat ovat lihanpalasia, jotka kääritään lippuumme. Koska he tekevät tarkkaan määrättyjä lihassuoritteita meidän valtiomme nimissä, on tärkeää, millaisia ruumiita siniristikankaisiin puetaan.

Voisimme määritellä olympialihaskimppujemme virallisen luonteen. Eikö niin että meidän urheilijamme ovat seksuaalisina olentoina monimuotoisia. Että vaikka heidät jaetaan miehiin ja naisiin, ei heidän ole pakko olla kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta. Eikö niin?

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummolalle tekee jo pahaa puhua lätkälippujen korkeista hinnoista, mutta nyt hän voisi parantaa tuppisuun mainettaan. Kummola, tee julistus seksuaalisesta tasa-arvosta jäällä.

***

Kaapinraotusta voivat tehdä Kummolaakin pienemmät ihmiset. Haastattelin taannoin Venäjää tuntevaa konkaritoimittaja Jyrki Saarikoskea, joka on raportoinut Ylellä Pietarin homokulttuurista. 

Sateenkaari-ihmisten kohtaamat vääryydet ovat oksettavia, joten kysyin hämmentyneenä, pitääkö Venäjää boikotoida. Saarikoski sanoi ettei missään nimessä. Paikalliset vähemmistöt jäävät yhä syvemmälle kaappeihinsa, jos he eivät saa ulkomaisilta hyväksyntää ja tukea.

Suomalaiset turistit voivat parhaimmillaan tuoda tuoreita tuulahduksia – ei sitä suomiturrejen perinteistä vanhan viinan katkua – pelkällä läsnäolollaan.

Jos on liikaa boikottienergiaa käytettävissä, kannattaa se ohjata tulevien Sotšin olympialaisten sponsoreihin. Suuryritykset ovat aina olleet herkkiä olympiapuhtauden tahraamisesta, joten painostus on kisojen alla tehokkainta. Avataan tämä kaappi auki rahan voimalla. 

 

Lue Tero Kartastenpään edelliset Punakynät:

Synnytys ei saa olla naisten armeija

Kävelijä, älä ole vauva

Äijä pelkää miesten töitä

Opi keskustelemaan runkusta

Metsäjuntti oppii nykytaiteen salat

suhteet seksi uutiset-ja-yhteiskunta matkat
Kommentit (2)
 1. Näinpä taitaakin olle
  29.8.2013, 01:42

  Jos sukupuoli olisi sosiaalinen konstruktio, ei tarvittaisi mitään homo liittoja, koska homot voisivat elää myös heteroina yhtä tyydyttävää elämää kuin homoinakin.

 2. Legendaarinen kaappi ja homoseksuaalisuus…

  Yksi asia näissä hetero – homo keskusteluissa jää aina unohduksiin ja se on biologia. Seksuaalinen suuntautuminen ei ole valinta. Oletan, että homoseksuaalin miehen on vaikea olla seksuaalisessa kanssakäymisessä naisen kanssa. Ehkä se jotenkin vilkkaalla mielikuvituksella onnistuu, mutta ei varmasti ole henkisesti helppoa painia tuntemustensa kanssa ja näytellä onnellista. Samoin on luultavasti asian laita naisella, joka on lesbo ja elää sosiaalisen paineen alla miehen kanssa heterosuhteessa. Yleensä tämänkaltaisia tilanteita lienee uskonnollisissa yhteisöissä.

  Sitten näissä keskusteluissa kuitenkin usein tarjoillaan heteromiehille homoseksuaalista kanssa käymistä miesten kesken tyydyttääkseen läheisyyden/seksuaalisen kanssakäymisen tarpeet realistisena vaihtoehtona heteroseksuaaliselle läheisyydelle/seksuaaliselle kanssa käymiselle.

  Mistä moinen kaksinaismoraali? Kummatkaan eivät voi mitään biologiselle seksuaaliselle suuntautumiselle. Heteromiesten seksuaalisuuden saa tehdä naurunalaiseksi mutta ei homomiesten. Eikä myöskään naisten seksuaalisuutta sovi tehdä naurun alaiseksi.

  Bi-seksuaalit ovat oma lukunsa, mutta he eivät nyt auta millään tavoin näiden em ryhmien ongelmia.

  Kultturi on sosiaalinen konstruktio. Seksuaalinen suuntautuminen ei ole sosiaalinen konstruktio, mutta jatkuvasti kuitenkin seksuaalisuutta pidetään tietyissä piireissä sosiaalisesti konstruktoituneena ilmiönä. Ovatko näin ajattelevai itse mahdollisesti bi-seksuaaleja jotka ajattelevat, että muutkin ihmiset jakavat heidän seksuaalisen käyttäytymismallinsa?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *