Ihonhoidon aamurutiini, lokakuu 2018

Huomenta! Tänään esittelen teille tämän syksyn aamuisen ihonhoitorutiinini.

Ihoni on siis pintakuiva sekaiho, sellainen tyypillinen suomalainen hipiä. Syksyn viiletessä olen kärsinyt enenevissä määrin ihon pinnan kuivuudesta, jota vastaan olen hyökännyt aseenani yhtä sun toista purkkia ja purnukkaa. Ihossa on lisäksi ollut kaikenlaista hormonaalista epäpuhtautta.

Ihoani pyrin hoitamaan säntillisesti, sillä vain jämerä ylläpitävä rutiini onnistuu pitämään ihoni kosteutettuna ja muutenkin tasapainossa. Aamut alkavatkin kylpyhuoneesta, sillä rentoutuminen tämän rutiinin äärellä paitsi palkitsee ihon kunnossa, myös herättelee päivän koitoksiin. Myös meikki levittyy paremmin hoidetulle iholle.

Pienenä vinkkinä myös, että ihonhoito on parasta aikaa myös esimerkiksi podcastien kuuntelulle! Omia suosikkejani ovat esimerkiksi Yle Puheen Perttu Häkkinen (RIP) sekä bloggaajien podcastit. Niitä löytyy esimerkiksi Acast-podcast-sovelluksesta, jota itse käytän.

Tällä hetkellä käytössäni oleva ihonhoitorutiini koostuu aamuisin seuraavista tuotteista (käyttöjärjestyksessä vasemmalta oikealle):

aamurutiini.jpg

Seuraavaksi esittelen tarkemmin kunkin tuotteen. Hyviä aamuhetkiä kaikille!

Puhdistus

neobiomisellivesi.jpg

Aamuisin en halua pestä naamaa turhan voimakkaasti, joten valintani on misellivesi. Olen kokeillut useita eri misellivesiä,  joten vertailupohjaa alkaa löytyä jo melko hyvin. Tähän Neobion 3 in 1 -miselliveteen päädyin sen edullisen (tarjous)hinnan vuoksi sekä mielenkiinnosta itselleni uutta brändiä kohtaan. Tässä tuotteessa on varsinaisen miselliveden ominaisuuksien, kuten taianomaisen lianpoistomekanismin (tiede <3), lisäksi myös meikinpoistoaineen ja kasvoveden piirteet. Monipuolinen monitoimituote, siis! Tuotteen vaikuttavina aineina ovat esimerkiksi aloe vera, piparminttuöljy sekä merisuola, joten vaikutus on kosteuttava, raikastava ja puhdistava.

Huomasin pian tämän tuotteen käyttöönoton jälkeen, että sen koostumus eroaa aiemmin kokeilemistani misellivesistä – ehkä juuri kolmoisfunktionsa vuoksi? Koostumus on erikoisen vaahtoava ja jättää iholle hetkeksi hämmentävän värittömän vaahtomaisen pinnan, joka kuitenkin nopeaa sulautuu ja peittyy seuraavien tuotteiden alle eikä siis jää häiritsevästi iholle. Tämä koostumus on sinällään kätevä, että on helppoa nähdä, missä kohtaa ihoa tuotetta on jo käytetty. Tuotteen tuoksu on miellyttävän mieto, omaan nenääni hieman omenainen. Oikein mukava perusmisellivesi, mutta kokeilen tämän jälkeen jälleen mieluusti jotain muuta tuotetta, eli aivan lähtemätöntä vaikutusta tämä purnukka ei ole tehnyt. Hyvä perustuote kuitenkin, erityisesti juuri aamuisin!  

santenkasvovesi.jpg

Vaikka Neobion misellivedessä on myös kasvoveden ominaisuuksia, haluan käyttää myös erillistä kasvovettä. Olen sisäistänyt kasvoveden tarpeellisuuden vasta aivan viime kuukausina (hups), sillä sitä ennen mietin ekologisuuspäissäni, että aivan turhaa kemikaalikuorman ja jätevuoren kasvattamista läträtä naamaansa ”vettä”. Olen kuitenkin lukenut kasvoveden tärkeydestä ihonhoidossa nyt sen verran paljon, että – erityisesti oman ihoni pintakuivuusongelman kanssa – olen vihdoin ottanut kasvovedenkin käyttöön. Kirjoittelen kosmetiikan muovipurkkien kierrätyksestä lisää tuonnempana!

Tämä Santen Refreshing Facial Toner (Aloe Vera) -kasvovesi on miellyttävä perustuote, jossa vaikuttavina aineina ovat muun muassa aloe vera, chiansiemenöljy sekä ruusuvesi. Tykkään sen neutraalista tuoksusta. Levitän kasvoveden käsin, vaikka tekniikassa onkin vielä opettelemista (miten muut osaavat annostella tuotetta kämmenelle sopivan määrän ilman sen valumista sinne sun tänne?!) Koska vertailupohjaa ei vielä sen paremmin näistä luonnonkosmetiikan kasvovesistä ole, en osaa tarkemmin arvioida, kuinka laadukas tämä tuote lopulta on, mutta uskoakseni kyseessä on vähintään perusvarma putelillinen, joka on ainakin käyttömukavuudeltaan oikein passeli. Iho tuntuu heti paljon vastaanottavaisemmalta hoitotuotteille, kun rutiinissa on huomioitu tämä erittäin tärkeäksi havaittu kasvovesivaihe!

Seerumit

evolvenseerumi.jpg

Kasvoveden jälkeen siirrymme seerumiosastolle. Tilasin tämän Evolven Rainforest Rescue Blemish Serumin Facebook-mainoksen perusteella eräästä kosmetiikan verkkokaupasta. Ongelmanani on ollut viime vuosien ihonhoidollisen askeesin jäljiltä, että nenäni ihohuokoset ovat ikävästi suurentuneet ja keräävät itseensä kaiken maailman möhnän. Niinpä halusin testata tällaista epäpuhtaalle iholle tarkoitettua seerumia pyrkimyksenäni hillitä juuri nenän alueen mustapäitä ja muuta yli-innokasta talintuotantoa. Tämän Evolven seerumin vaikuttavina aineina on esimerkiksi pajunkuorta ja acaita, eli sopivan eksoottista meininkiä ihonhoitonörtin maailmaan. Tilasin kuitenkin varmuuden vuoksi pienen testikoon, sillä ennakko-oletukseni tällaisista epäpuhtauksille tarkoitetuista tuotteista oli aivan liian kuivattava koostumus ja muutenkin turhan tujut vaikuttavat aineet.

Yllätys olikin melkoinen, kun korkkasin tämän seerumin. Sen koostumus tuntuu oikeasti paitsi tehokkaalta, myös hoitavalta! Ekstrasuperbonusta ropisee siitä, että seerumi jättää ihon mukavan mattaisen tuntuiseksi, eli sopii erityisen hyvin aamuihin ja meikin alle. Entäs vaikutus niihin epäpuhtauksiin sitten? Olen huomannut, että nenän ihohuokoset ovat puhdistuneet ja erottuvat sen myötä vähemmän tämän seerumin käyttöönoton jälkeen. En käytä sitä päivittäin, vaan vain silloin, kun nenän ihossa tapahtuu muutosta huonompaan. Ytyisästä koostumuksestaan (ja tuoksusta, huh!) huolimatta tuote vaikuttaa myös hoitavalta. Haluan silti varjella syksyn entisestään kuivattamaa ihoani epäpuhtauksille suunnatun tuotteen tehokkuudelta, joten siksi pidättäydyn tämän tuotteen päivittäisestä käytöstä. Oikein miellyttävä uusi tuttavuus joka tapauksessa, tätä ostan varmasti vielä lisää – viimeistään ensi kesäksi!

laveranseerumi.jpg

Tästä Laveran Hydro Effect Serum -seerumista en puolestaan tingi yhtenäkään aamuna. Käytössäni on jo toinen puteli samaa tuotetta, sillä tämä seerumi on noussut omaksi ikisuosikikseni! Hyaluronihapon, aloe veran ja luomusakkaridien voimalla ihoa kosteuttava ja ympäristön saasteiden haittavaikutuksilta suojeleva koostumus teki minuun lähtemättömän vaikutuksen jo ensimmäisestä levityskerrasta. Tuote levittyy uskomattoman vaivattomasti ja imeytyy nopeasti, eli sopii erittäin mainiosti meikin alle. Lisäksi pumppupullosta on kätevä annostella tuotetta juuri sopiva määrä. Tuotteen tuoksu on mukavan neutraali mutta raikas. Ihoni tykkää tästä seerumista aivan valtavasti, ja vaikka kokeilen muitakin seerumeja erityisesti iltaisin, tästä on tullut aamurutiinini ehdoton suosikkituote, jonka äärelle aion palata tulevaisuudessakin.

Kosteutus

laveransyvoide.jpg

Lavera-linjalla jatketaan myöskin silmänympärysvoiteen kohdalla. Tämän Illuminating Eye Creamin ostin, koska minulta uupui silmänympärysvoide. Tämän tuotteen koostumuksessa on helmiäishippusia, joten se lupaa häivyttää erityisesti tummia silmänalusia. Myös tuotteen aktiiviaineena toimiva kofeiini virkistää silmänympärysalueen herkkää ihoa, mikäli tuotelupausta on uskominen. Itse halusin silmänympärysvoiteelta erityisesti ihoa pehmentäviä ja silottavia ominaisuuksia, sillä meikki näytti inhottavan pakkeliselta silmänympäryksillä, kun en vielä käyttänyt erillistä silmänympärysvoidetta. 

Silmänympärysvoide on helpottanut meikkaamista huomattavasti. En laske sitä tosin automaattisesti juuri tämän Laveran tuotteen ansioksi, vaan yleisesti silmänympärysvoiteen käyttämisen eduksi. Olen tällä hetkellä siinä kutkuttavassa tilanteessa, että ihonhoitorutiinini ovat alkaneet tavallaan kokonaan alusta ja olen vasta tutustumassa erilaisiin tuotteisiin, joista minulla ei ole aikaisempaa kokemusta luonnonkosmetiikan puolelta. Niinpä edessäni on kokonainen purkkien valtameri (hei apua tätä mielikuvaa ja sen kirjaimellisuutta nykyisessä valtamerien tilanteessa!), josta poimia uusia tuotteita kokeiluun ja suosikeiksi. Kirjoittelen myöhemmin postausta tästä kehityskaarestani synteettisen kosmetiikan fanaattisesta kuluttajasta ihonhoidon totaaliaskeesin kautta luonnonkosmetiikan innokkaaksi puolestapuhujaksi ja käyttäjäksi.

Laveran silmänympärysvoiteen helmiäishohde oli alkuun hieman hurjannäköistä. En ole vielä aivan varma, haluanko käyttää tätä voidetta iltaisin, mutta aamuihin hohde sopii. Se peittyy meikin alle eikä ole mitenkään dramaattisen voimakasta, mutta hohdetta nyt kuitenkin. Tuote on todella riittoisaa, pienellä määrällä saa hyvin pehmitettyä silmänaluset ja myös kulmakuun kohdan. Mielenkiintoinen tuote, jonka käytän mieluusti loppuun ja raportoin sitten lisää vaikutuksista! Nyt parin viikon käytön jälkeen silmänympärykset tykkäävät tästä voiteesta kyllä oikein mukavasti.

mossanpaivavoide.jpg

Rutiinin lopuksi levitän iholle vielä kosteuttavan päivävoiteen. Tällä hetkellä käytän Mossan Youth Defence Hydration -linjan mustikkaista antioksidanttipäivävoidetta, joka on tarkoitettu normaalille ja sekaiholle. Tuote lupaa syväkosteuttaa ihoa mustikan ja E-vitamiinin avulla, ja tästäkin tuotteesta löytyy hittiainesosa hyaluronihappoa. Voide on mukavan kevyttä ja tuhtia samanaikaisesti, ja se imeytyy kevyen hieromisen jälkeen vaivatta iholle. Voide sopii mainiosti meikin alle.

Jostain syystä en kuitenkaan koe tätä voidetta ehdottomaksi lempparikseni tai muutenkaan sellaiseksi, että saisin tästä mitään innostuneita fiiliksiä (vrt. Laveran Hydro Effect Serum). Ehkä se johtuu tuotteen koostumuksesta tai rakenteesta tai jostain, mutta se ei herätä erityisiä intohimoja suuntaan tai toiseen. Tuoksu on myös aika erikoinen, alkoholinen. Itseäni se ei kuitenkaan liiaksi häiritse. Kyseessä on joka tapauksessa varma, perushyvä tuote. Odotan kuitenkin jo tämän loppumista, jotta pääsen testailemaan muita tuotteita, eli Holy Grail -suosikkituotteeksi tämä ei ole – ainakaan toistaiseksi – yltänyt. Katsotaan sitten, kun saan enemmän vertailupohjaa muista luonnonkosmetiikan päivävoiteista.

Lopuksi

Siinäpä se! Kun pohdin kokonaisuutena tätä aamuista ihonhoitorutiiniani, huomaan, että siinä korostuu kosteuttavan hyaluronihapon vaikutus, sillä sitä on suurimmassa osassa tuotteita. Ilmankos iho onkin voinut heti paremmin, kun olen ottanut tämän rutiinin kunnolla käyttöön. Tuotevalikoimaan tulee kuitenkin jo pian muutoksia, sillä niin misellivesi, kasvovesi kuin päivävoidekin vetelevät pikkuhiljaa viimeisiään.

Aionkin tehdä jatkossa tällaisen samanlaisen päivityksen kulloisestakin ihonhoitorutiinistani aina, kun tuotteista suurin osa korvautuu uusilla. Olen aina tykännyt lukea tällaisia postauksia muiden kaapeilta, joten tässä oli tämä oma kontribuutioni asiaan. Tulossa on myös samanlainen selostuspostaus iltaisesta ihonhoitorutiinistani, joten lukuiloa kaikille muillekin, jotka viehättyvät näistä tilannekatsauksista. 🙂

kauneus iho testit meikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *