Hyvää punaviiniä ilman alkoholia?

Minä en juo alkoholia lainkaan. Jos laitan risottoon viiniä tai lihapataan olutta, niin se on alkoholitonta. Kerran vuodessa ostan viskipullon ja upotan siihen hedelmäkakun hedelmät yön yli muhimaan. Kyseessä on tietenkin sellainen neljän senttilitran viskipullo. Kakusta tulee kyllä taivaallista (söin nytkin melkein yksin koko kakun joulun pyhien aikana…)

Ruoan kanssa joskus kaipaa jotain juhlavampaa juomista. Joskus kaivelen kotona viinilasit vedelle/sihijuomalle, onpahan edes parempi lasi. Ravintolassa olen joskus tilannut karpalomehua veden sijaan, mutta on se kyllä hölmö yhdistelmä ruoan kanssa.

Nyt olen löytänyt alkoholittomia viinejä. Alkoholittomuus on ilmeisesti maailmalla kasvava trendi, ja alkoholittomat viinit alkavat olla kelvollisia. Ei sellaisia takavuosien mehuja.

Meillä oli jouluna ruokavieraita, joille tarjosin kuvan ranskalaista ”punaviininkaltaista juomaa” (vai miten se olikaan muotoiltu etiketissä englanniksi, suomeksi ihan alkoholiton punaviini). Todettiin oikein hyväksi, myös sellaisten suusta, jotka juovat holillisiakin viinejä. Löysin hesarin viiniarvostelustakin tuon ja HS oli antanut 3/5 tähteä. Löysin arvostelusta myös toisen viinin, jota aion kokeilla: Torres Natureo Free Syrah 2013. Se oli saanut neljä tähteä. Tuossa hesarin jutussa oli sanottu, että täysin ilman alkoholia on vaikea tehdä hyvää viiniä, ja näissäkin on siis 0,5% alkoholia. 

IMG_5245.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma