500 kasvia: tulsi mukissa

Lautasen  ja kupin sisällön tutkaileminen on ollut kiinnostavaa. Kuten se, että yhdessä tämän hetken lemppariteessäni on tulsia. Olen varmasti lukenut etiketin ostaessani teen, mutta koska tulsi ei sano mitään, olen unohtanut sen autuaasti. Tulsia ei tunne suomenkielinen wikipedia, mutta kyse on Intiassa ilmeisesti tärkeässä roolissa oleva maustekasvi, pyhäksi basilikaksikin kutsuttu. Tulsi siis nautittu!

Sheakin oli mukana välipalakeksissä, en sentään mitään bodyshopin rasvaa leivälleni laittanut, vaikka shea onkin tutumpi kosmetiikasta. Auringonkukka siemeninä, yleisessä käytössä meidän keittiössä.

Ja jalapenon nappasin miehen pitsasta. En niistä noin yleensä hirveästi välitä, mutta sainpahan kasvin listalleni. Mistä tulikin mieleen, että minulla on kaksi inhokkia, jotka ovat melko yleisiä ihmisten keittiöissä. Katsotaan joudunko hampaat irvessä syömään tai juomaan, kun en muuten saa viittäsataa täyteen. 🙂

berry-197078_1280.jpg

66/500 kasassa (uudet boldattu)

banaani, chia, kaura, omena, punakaali, valkokaali, jäävuorisalaatti, tomaatti, chili, valkosipuli, sipuli, ruis, tee, cashew, pellava, porkkana, oregano, pippuri, maustepippuri, oliivi, sitruuna, timjami, rypsi, kurkku, paprika, cosmopolitan-salaatti, taateli, kaakao, sokeri, soija, jääsalaatti, vehnä, inkivääri, mustikka, unikko, palmu, kumina, piel de sapo -meloni, vadelma, viinimarja (punainen), peruna, ohra, manteli, kardemumma, palsternakka, tilli, laakerinlehti, maissi, herne, lakritsijuuri, veriappelsiini, punajuuri, bataatti

kaneli, 
persilja, 
riisi, 
jalapeno, 
mansikka, 
korianteri,
neilikka, 
tulsi, 
hasselpähkinä, 
maapähkinä, 
shea,
karpalo, 
auringonkukka

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma