Iltapuuron jämistä herkullista aamupalaa

Suomalaiset tuhlaavat vuosittain 400 miljoonaa kiloa ruokaa, eli 10-15 prosenttia kaikesta ruoasta. Suurin osa ruokahävikistä syntyy kotona. Määrä on kyllä järkyttävä!

Puuro on sellainen ruoka, että sitä tahtoo jäädä yli. Ja kun on vielä halpaakin, niin onpa helppo heittää bioroskiin. Silloin tällöin leivon loput puurot 20 minuutin sämpylöihin, joihin ei tarvita hiivaa eikä kohoteta ollenkaan.

Eilen hauduttelin ihanaa spelttipuuroa mantelimaitoon (näköjään olen antanut periksi sanalle kasvimaito…). Olimme vielä pikku kundin kahdestaan kotona, joten puuroa ei paljoa mennyt ja noin kolmen desin puuron hauduttaminen tuntuu vähän hölmöltä. Niinpä tein oikein puoli litraa, ja tiesin, että puuroa jää yli. Tänä aamuna syötiinkin puurolettuja, jotka ovat sukua ahvenanmaalaisille pannukakuille.

Kulhossa noin pari-kolme desiä puuroa, pari kananmunaa, kardemummaa ja kanelia sekaisin, niin että tulee mukava velli. Sitten vaan paistaa lettupannulla paksuiksi lettusiksi. Maistuvat ihan siltänään, marjojen kanssa tai jos oikein tekee mieli herkutella, niin vaahterasiirappia päälle!

Hyvää huomenta!

puuroletut.jpg

 

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma diy