Tärkeä neuvo työpaikkojen teenjuojille

Työpaikkojen hyvyys mitataan sillä, miten kahvisysteemi on saatu järjestettyä. Onko automaatti, jonka huoltaa ja täyttää ammattilainen vai onko se kesäpoikien homma? Onko kimppakeittimet ja -kahvit? Onko yhteinen kahvitauko kaksi kertaa päivässä ja perjantaisin pullaa ja kaikista järjestelyistä vastaa mestari?

Teenjuojat ovat oma ryhmänsä. Yleensä teesysteemi toimii niin, että vedenkeittimellä keitetään vettä, johon voi pudottaa joko talon tarjoaman tai oman teepussin. Yhdellä vanhalla työpaikalla sai kyllä ihan valmiiksi haudutettua teetä, mutta siitä on jo melkein parikymmentä vuotta.

Mutta hankaluus on se veden keittäminen! Se on vaikeaa. Jos jokainen hakee kupin teetä silloin tällöin, niin olisi kiva, jos sitä lämmintä vettä olisi valmiina. 1,75 litran vesimäärän kiehumiseen kun menee aikaa. Niinpä moni ratkaisee täyttämällä pannun just ja just minimiviivaan ja keittämällä vettä itselleen. Sekin on sallittua, mutta sitten tulee se olennainen: kun olet ottanut vetesi, niin täytä pannu täyteen ja pistä se päälle. Vesi säilyy kuumana hyvinkin pitkään tai ainakin 75-asteisen veden kiehuttaminen kestää paljon vähemmän aikaa kuin 15-asteisen veden.

Olen puhunut. Tämä on ongelma usealla työpaikalla. Myös sisareni työpaikalla.

tea-1090672_640.jpg

 

puheenaiheet hopsoa ajattelin-tanaan tyo