Punajuuripasta
Lihaton lokakuu oli ja meni. Ehkä vähän tavallista vähemmän syötiin lihaa?
Tänään tein tällaisen ihanan punajuuripastan (alkuperäinen ohje Pirkan keittokirjassa, tein muuntelin):
6 pientä punajuurta
1 pieni sipuli
seesamiöljyä
1,5 dl vettä
150 grammaa yrttituorejuusto (tässä Viola, vähän vähemmällä rasvalla)
suolaa, pippuria
tuoretta basilikaa
köyhän miehen parmesaania eli Grana Padanoa
Kuoritut, raastetut punajuuret ja pilkottu sipuli paistumaan öljyiselle pannulle. Muutaman minuutin päästä vesi ja mausteet ja annetaan hautua parikymmentä minuuttia, sitten tuorejuusto sekaan ja muutaman minuutin hauduttelun jälkeen valmista syötäväksi. Syödään keitetyn pastan kaverina, basilikan ja juustoraasteen kanssa. NAM!
(Annoksesta riittää minulle ja lapselle kaksi kertaa eli olisikohan kolme annosta?)