Aamupala
Minä olen aamupalaihminen. En poistu kotoa syömättä aamupalaa. En koskaan.
Lueskelen kyllä lehtiä ja seuraan ruokatrendejä lukemalla, mutta aamupalapöytäämme ei ole ilmestynyt mitään viherpirtelöitä tai muita eksoottisia hommeleita. Meillä mennään tosi peruslinjalla: puuroa tai mun tekemää mysliä jogurtilla (aina maustamatonta), kananmunaa tai banaanilettuja tai raejuustoa. Kurkkua, paprikaa, omenaa, mustikkaa ja/tai porkkanaa. Kuppi, pari teetä. Hesari ja D-vitamiini. Jos revittelee, niin kaurapuuron tilalla on vehnähiutalepuuroa tai aivan erikoisena, manna- tai spelttipuuroa. Tekipä mies vispipuuroakin tässä yks päivä.
Noin kymmenen vuotta sitten nauroin eräälle ystävälleni, joka oli niin kangistunut kaavoihinsa, että söi aina saman aamupalan: kaurapuuroa, mustikkakiisseliä ja hedelmäpommijogurtin. Radikaalimuutos oli se, että vaihtoi jogurtin valmistajasta toiseen, mutta edelleen sama hedelmäpommi. Tarjosin hälle kerran roiskeläppäpitsan aamupalaksi. Nyt olen itsekin niin kaavoissani, että menis kyllä pasmat sekaisin moisesta. 😀 Rutiinit kunniaan!