Käytännön vinkkejä työnhakuprosessiin

Työnhaku kiihtyy.

Valmistuin vuosi sitten ja samaan aikaan tein ensimmäistä pätkääni yliopistolla. Nyt pätkiä on takana jo lukuisia ja jatko-opintosuunnitelmat on kuopattu. Alan siis todenteolla etsiä muita töitä. Jonkin verran olen kesän mittaankin etsinyt, mutta kesälomat vähän sotkevat, kun ei ihmisiä tavoita.

Kirjaan kaiken tekemiseni exceliin, enhän minä niitä muuten muistaisi. Yhdellä välilehdellä julkisesti avoimet paikat: milloin haettu, miten, mahdollinen palaute haastattelusta tai muuten ja onko saatu jo hylkäys. Toisella välilehdellä kontaktoinnit ilman avoinna olevaa paikkaa: ketä kontaktoitu, milloin laitettu sähköpostia, milloin soitettu. Korostusvärillä kaikki eteenpäin sovitut toimet ja muut vastaavat (soita 18.8 kun tulee lomalta, vuodenvaihteen jälkeen voi kysellä uudestaan, avoin hakemus voimassa 3.11. asti), niin näkee yhdellä vilkaisulla, milloin on seuraavan toimenpiteen aika.

Lisäksi aina kun olen hakenut jonkin ilmoituksen perusteella paikkaa, olen kopioinut ilmoituksen itselleni talteen. Sitä ei nimittäin välttämättä enää löydä siinä vaiheessa, kun tulee kutsu haastatteluun. Kivempi valmistautua haastatteluun, kun voi tarkistaa, millaisella ilmoituksella työhön haettiin. Olen toki tallentanut myös jokaisen version CV:stä ja hakemuksesta, jonka olen lähettänyt: ensinnäkin voin sieltä tarkistaa mahdollisen haastattelun alla, mitä asioita olen korostanut ja toisaalta, onpahan pitkä liuta valmiita hakemus- ja CV-pohjia.

Vaikuttaa siltä kuin olisin varautunut pitkään työhakuprosessiin. Toivottavasti se ei ole sitä.

 

taysilla.jpg

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Puheenaiheet Työ Ajattelin tänään Uutiset ja yhteiskunta

500 kasvia: Muhennoksen mausteita

Olen haastanut itseni syömään 500 kasvia vuoden aikana. Löydät kaikki teeman postaukset tägillä #500kasvia

Tahti tosiaan hiipui jo muutamassa päivässä: heinäkuun viimeisenä, joka oli projektin viides päivä, tuli listalle uusia kasveja vain karpalo ja auringonkukka (josta jälkimmäisestä söin siis siemeniä). Nämä siis edellisen postauksen viimeiset kasvit.

Elokuun ensimmäisenä herkuttelin marjoilla: karhunvatukkaa ja kirsikkaa. Karhunvatukkapuskaa en ole koskaan nähnyt, vaikka niitä voidaan Suomessakin kasvattaa. Jossain jogurtissa olen joskus nähnyt boysenmarjaa, joka on käsittääkseni karhuvatukan ja vadelman risteytys.

blackberries-1539540_1280.jpg

Elokuun toisena päivänä söin yliopistolla jogurttista linssi-kasvismuhennosta, jossa oli useita mausteita, joita en normaalisti itse käytä. Niinpä sain listalle muun muassa kurkumaa, sarviapilaa, purjoa, fenkolia, jeeraa (eli juustokuminaa eli roomankuminaa, joista viimeksimainittua nimeä en ollut koskaan kuullutkaan). Cayennepippurinkin pistin listalle, vaikka se taitaa olla ihan vaan chiliä. 

Sellerin kohdalla törmäsin taas pulmaan, että onko varsiselleri ja mukulaselleri ihan eri asia. Jouduin jo googlailemaankin aikalailla. Nämä sellerit kun ovat samaa lajia, mutta eri muunnoksia. Eri lajikkeita ei lasketa tässä haasteessa, mutta joku biologi osaa varmaan selittää, mitä ne muunnokset (latinankielisessä nimessä var.) oikein ovat. 😀

Kasassa 82/500 kasvia (uudet tummennettu)

banaani, chia, kaura, omena, punakaali, valkokaali, jäävuorisalaatti, tomaatti, chili, valkosipuli, sipuli, ruis, tee, cashew, pellava, porkkana, oregano, pippuri, maustepippuri, oliivi, sitruuna, timjami, rypsi, kurkku, paprika, cosmopolitan-salaatti, taateli, kaakao, sokeri, soija, jääsalaatti, vehnä, inkivääri, mustikka, unikko, palmu, kumina, piel de sapo -meloni, vadelma, viinimarja (punainen), peruna, ohra, manteli, kardemumma, palsternakka, tilli, laakerinlehti, maissi, herne, lakritsijuuri, veriappelsiini, punajuuri, bataatti, kaneli, persilja, riisi, jalapeno, mansikka, korianteri, neilikka, tulsi, hasselpähkinä, maapähkinä, shea, karpalo, auringonkukka, 

kirsikka, 
karhunvatukka, 
kukkakaali, 
lanttu, 
lime, 
kookos, 
linssi, 
selleri, 
sinappi, 
rucola, 
purjo, 
kurkuma, 
sarviapila, 
cayennepippuri, 
fenkoli, 
jeera

*muokattu 21.8. Korjattu oikea kasvisten määrä.

TallennaTallenna

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Terveys