Niin minä mieleni pahoitin: lapsen kanssa ravintolassa

Onnistuin imettämään pikku kundia melkein parivuotiaaksi törmäämättä paheksuntaan julkisella paikalla syöttämisestä/syömisestä. Mutta paheksuahan voi myös leikki-ikäisiä. Nyt vajaa 4-vuotiaana törmäsimme ensimmäisen kerran paheksuntaan. Kävimme kesälomareissulla syömässä Tertin kartanossa, Mikkelin pohjoispuolella. Miljöö on upea ja ruoka loistavaa (suosittelen!). Kesäinen pitopöytä on hinnakas (42€), mutta hintansa väärti.

Olimme juuri saaneet alkupalat nenämme alle, kun ampiainen lensi pikku kundin t-paidan hihasta sisään ja pisti kainaloon. Lapsi alkoi itkeä: se varmasti sattui ja pelästytti pientä ihmistä myös. En vienyt lasta sillä sekunnilla ruokasalista pois rauhoittumaan, vaan tarkistin ensin mihin ampiainen pisti ja missä se ilkimys lymyili. Kun silmäni osuivat naapuripöydän, keski-iän ylittäneeseen rouvaan, hän kiroili ääneen ja pyöritteli silmiään kertoakseen, että pilaamme hänen ruokailuhetkensä.

Kun itkun syyksi tosiaan paljastui ampiaisen pisto, niin menimme kuistille rauhoittumaan ja tarkistamaan, miten pistokohta reagoi. Ensimmäinen ampiaisen pisto kun oli kyseessä. Ei käynyt kuinkaan, vähän ajan päästä istuimme jälleen syömässä eikä suurta kammoa jäänyt ampiaisia kohtaan (niitä kun tosiaan kuhisi vanhan kartanon saleissa).

Mutta mielensäpahoittajan sanoin, kyllä minä niin mieleni pahoitin kiroilevan naisen käytöksen vuoksi. Kyseessä ei kuitenkaan ollut esimerkiksi kuriton lapsi ilman käytöstapoja. Pienen hyvityksen sain mielelleni, kun välillä pöydästä noustessani näin naisen näpräävän intensiivisesti puhelintaan sen sijaan, että olisi keskittynyt erinomaiseen ruokaansa tai seuralaiseensa: ehkä hän ei ollut vielä vain oppinut käytöstapoja (ja ehkä ei enää opikaan). 😛

pitopöytä.jpg

 

 

 

 

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Ajattelin tänään

500 kasvia: tulsi mukissa

Lautasen  ja kupin sisällön tutkaileminen on ollut kiinnostavaa. Kuten se, että yhdessä tämän hetken lemppariteessäni on tulsia. Olen varmasti lukenut etiketin ostaessani teen, mutta koska tulsi ei sano mitään, olen unohtanut sen autuaasti. Tulsia ei tunne suomenkielinen wikipedia, mutta kyse on Intiassa ilmeisesti tärkeässä roolissa oleva maustekasvi, pyhäksi basilikaksikin kutsuttu. Tulsi siis nautittu!

Sheakin oli mukana välipalakeksissä, en sentään mitään bodyshopin rasvaa leivälleni laittanut, vaikka shea onkin tutumpi kosmetiikasta. Auringonkukka siemeninä, yleisessä käytössä meidän keittiössä.

Ja jalapenon nappasin miehen pitsasta. En niistä noin yleensä hirveästi välitä, mutta sainpahan kasvin listalleni. Mistä tulikin mieleen, että minulla on kaksi inhokkia, jotka ovat melko yleisiä ihmisten keittiöissä. Katsotaan joudunko hampaat irvessä syömään tai juomaan, kun en muuten saa viittäsataa täyteen. 🙂

berry-197078_1280.jpg

66/500 kasassa (uudet boldattu)

banaani, chia, kaura, omena, punakaali, valkokaali, jäävuorisalaatti, tomaatti, chili, valkosipuli, sipuli, ruis, tee, cashew, pellava, porkkana, oregano, pippuri, maustepippuri, oliivi, sitruuna, timjami, rypsi, kurkku, paprika, cosmopolitan-salaatti, taateli, kaakao, sokeri, soija, jääsalaatti, vehnä, inkivääri, mustikka, unikko, palmu, kumina, piel de sapo -meloni, vadelma, viinimarja (punainen), peruna, ohra, manteli, kardemumma, palsternakka, tilli, laakerinlehti, maissi, herne, lakritsijuuri, veriappelsiini, punajuuri, bataatti

kaneli, 
persilja, 
riisi, 
jalapeno, 
mansikka, 
korianteri,
neilikka, 
tulsi, 
hasselpähkinä, 
maapähkinä, 
shea,
karpalo, 
auringonkukka

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli