Punajuuripasta

Lihaton lokakuu oli ja meni. Ehkä vähän tavallista vähemmän syötiin lihaa?

Tänään tein tällaisen ihanan punajuuripastan (alkuperäinen ohje Pirkan keittokirjassa, tein muuntelin):

6 pientä punajuurta

1 pieni sipuli

seesamiöljyä

1,5 dl vettä

150 grammaa yrttituorejuusto (tässä Viola, vähän vähemmällä rasvalla)

suolaa, pippuria

tuoretta basilikaa

köyhän miehen parmesaania eli Grana Padanoa

Kuoritut, raastetut punajuuret ja pilkottu sipuli paistumaan öljyiselle pannulle. Muutaman minuutin päästä vesi ja mausteet ja annetaan hautua parikymmentä minuuttia, sitten tuorejuusto sekaan ja muutaman minuutin hauduttelun jälkeen valmista syötäväksi. Syödään keitetyn pastan kaverina, basilikan ja juustoraasteen kanssa. NAM!

(Annoksesta riittää minulle ja lapselle kaksi kertaa eli olisikohan kolme annosta?)

punajuuripasta.jpg

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma