Herkulliset avokadoleivät
Vietän muutamaa hyvinansaittua lomapäivää mökillä (koulutehtäviä ahkeroiden tosin…) ja yritän pysyä helpolla mutta herkullisella JA terveellisellä ruokavaliolla. Pidän avokadosta hurjasti mutta syön voileipiä harvoin kahviloissa käydessäni ja olen siten ehkä jotenkin aivan myöhäisherännäinen mitä tulee avokadoleipien maistuvaan maailmaan.
Tein näitä itselleni nyt aamiaiseksi, ja wou! mitä megamaittavaa, täyttävää superherkkua. Pohjaksi suomalaisittain tietenkin täysjyväruisleipää, toiseen leipään puolikas avokado muusiksi, ripaus suolaa ja sitruunamehua, kourallinen rucolaa ja lopuksi ruokalusikallinen raejuustoa ja rouhaisu mustapippuria. Tälle leivälle täydelliseksi pariksi chili-paprikatuorejuustoa leivän pohjalle, sitten puolikas avokado viipaleiksi, päälle sitruunamehua ja chilihiutaleita sekä kunnon raita unikonsiemeniä. Viimeksimainitut rouskuvat ihanasti hampaissa leipää pureskellessa, seesaminsiemenetkin kävisivät tähän oikein hyvin. Ah ja voi, mitä herkkua! Molemmat leivät olivat superonnistuneita, erityisen kivaa oli saada helposti ja samoilla aineksilla kaksi erilaista syömäkokemusta. Koukussa ollaan siis!