Kalaillallinen tarjolla
Olin aikaisemmin huono laittamaan kalaa enkä ole kovin hyvä vieläkään. Minun kalani tulee useimmiten pakastealtaasta valmiina paloina ja haisee mahdollisimman vähän kalalle (kriteeri sekin). Lohta ja turskaa siis pääasiallisesti.
Tämän kertainen resepti on simppelin herkullinen arkiturska, kala-ateria koko perheen makuun.
Turskaa tomaatti-kermakastikkeessa
4 kpl turskan selkäfileitä pakastealtaasta
pakkaus tomaatteja, koolla ei väliä
1 iso sipuli
suolaa
valkopippuria
3,5 dl kermaa (ihan sama mitä, itse käytin uutuutta eli rahkakermaa, antoi hiukan hapanta lisämakua)
ruokalusikallinen tomaattipyrettä
0,5 tl sokeria
kourallinen yrttejä (mitä vaan, itse kaivoin timjamia pakkasesta, esim. oregano, basilika tai persilja sopivat tähän mainiosti)
Silppua sipuli ja viipaloi tomaatit. Kuullota isolla paistinpannulla / wokissa sipuleita hetki, heitä sitten tomaatit joukkoon. Leikkaa sulaneet kalat puoliksi, suolaa ja pippuroi. Laita samantien kalat mukaan pannulle, ja kerma päälle. Mausta sokeriripauksella ja tomaattipyreellä, hauduta 10 min. Käännä kalat varovasti ympäri pariin kertaa, kypsyvät kaikkialta. Heitä silputut yrtit päälle ja avot, valmista tuli. Tarjoile riisin kanssa. Bon appetit!