Koululaisen ruokapäiväkirja: jugurttia ja kalapuikkoja
Parasta tällä Tammisaaren viikolla ovat olleet kauppareissut läheiseen S-markettiin. Matkaan lähti jo sunnuntai-iltana Oltermannia, karjalanpiirakoita ja meijeritiskiltä kaikki uudet, upeat laktoosittomat vaihtoehdot. Vaikka laktoositon valikoima länsinaapurissa on viimeisen 10 vuoden aikana kasvanut aivan valtavasti, Suomessa ihan peruskaupassa on laktoosittomia maitotuotteita kymmenkertainen määrä. Tai siltä se ainakin tuntuu kun harvoin käy! Olen siis herkutellut koko viikon erilaisilla jugurteilla ja vanukkailla, hyvää mutta makeaa vaikka yritinkin valita niitä vähemmän makeita vaihtoehtoja. Tämän aamuinen laktoositon luomujugurttipuuro oli lievästä ylimakeudesta huolimatta herkkua. Kauran ansiosta suutuntuma oli tosi kiva, riiti pureskeltavaa ja tuli syötyä rauhallisemmin. Vadelma raikasti ja onhan se overnight oats trendijuttu juuri nyt.
Lounaaksi koululla kalapuikkoja! Mikä klassikko 🙂 avokadokastikkeesta huolimatta maku oli aivan sama kuin 80-luvun lopun peruskoulussa. Hyvä vai paha, minä sai tästä nostalgiakiksit. Plussaa itseleivotuista sämpylöistä.
Jälkiruoaksi olisin voinut poimia lähipuusta kirsikoita tai luumuja…
…mutta ahneena paskiaisena tassutin viereiselle markkinakojulle ja ostin ison laktoosittoman suklaapehmiksen. Jessus, mitä herkkua, tätä en ole syönyt varmaan vuosikymmeneen!
Ja kotiin lähti leikkauspotilaalle iso pussi namihyllyn uutuuksia. Kohta kotona ja vapaa vklp edessä, ei parempaa 🙂