5 x paras hoitotuote lapselle

Vauvojen ja taaperoiden hoitotuotteiden valikoima on kasvanut hurjasti viime vuosina. Siinä missä joku valitsee synteettisen, toinen valitsee luonnonmukaisen tuotteen, tai päättää olla käyttämättä tuotteita lainkaan. Suomessa usein käytettävät, ensimmäiset hoitotuotteet vauvan uudelle iholle tulee äitiyspakkauksen mukana tai neuvolalääkärien reseptikansiosta. Siksi niihin, tai niiden vaihtoehtoihin, ei tule tutustuttua heti. Eikä mikään ihme, ensimmäisen lapsen saamiseen sisältyy niin suuri lastentarvikeviidakko, että uudet termit ja tuotemerkit saavat pään ihan pyörälle. Tuttu, turvallinen tai tutkittu ei kuitenkaan välttämättä ole luonnollinen.

Jo ennen Fridan syntymää ostin Sophie La Girafen voiteita, öljyn ja pesuaineen hänelle valmiiksi. Se oli minulle ensimmäinen lasten iholle suunniteltu luonnonkosmetiikan merkki, johon tutustuin. Sen ulkonäkö myös houkutteli enemmän kuin markettien kylpyöljyt ja sinkkivoiteet. Silti en osannut kyseenalaistaa neuvolalääkärin kirjoittamaa reseptiä kortisoniin ja perusvoiteeseen, kun Fridan iho kuivui talven myötä. Laitoin lääkevoidetta ja synteettistä voidetta lapseni iholle, enkä osannut tunnistaa, että omat arvoni ja näkemykseni olivat täysin erilaisia, kuin lastani hoitaneen lääkärin. Tämä puhtauden leima, etenkin apteekkeja kohtaa on aika vahva. Sain siitä taas muistutuksen, kun Allu luuli apteekista Fridalle ostamaansa aurinkosuojavoidetta luonnonkosmetiikaksi. Onneksi sain palautettua avaamattomat purkit.

Olemme testanneet useita luonnollisia ihonhoitotuotteita vauvojen ja lasten iholle, ja muutamiin olemme ihastuneet niin, että kierroksessa on jo toiset tai jopa kolmannet purkit. Osan olen saanut testin blogin kautta ja olemmekin Fridan kanssa olleet joka kerta todella innokkaita kokeilemaan uutta. Parhaimmillaan lasten hoitotuotteet ovat silloin, kun äitikin haluaa pihistää niistä itselleen. 

 

 

hoitosuosikit.png

Pussukka: Fabelab, Geffer Group (saatu)  /  Pyyhe: Lina  /  Harja: Sophie Le Girafe  /  Pitsipäiväpeitto: kirpputorilta

 

Milk & Co Baby, Moisturising Qweam. Ihana, miedon tuoksuinen perusvoide, joka levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Kätevä purkki lapsen kanssa, sillä voide ei rönsyile ulos pienen puristuksen voimasta.

Madara, Cocoa & Plum Creamy Oil. Kun iho vaatii tehokkaampaa kosteutusta, tämä on ehdoton apu. Eron huomaa jo kerrasta. Lisäksi tykkään kuulaasta lopputuloksesta, jonka voide jättää omaan ihoon. Äidin ja tyttären yhteiseen käyttöön tuubi voisi olla siis isompi. 

Petit & Jolie, Baby Diaper Cream. Juurikin pyllyn iholle, mutta super tuote myös ärtyneille ja kuiville ihoalueille. Fridalla niitä on yleensä kyljissä, ja silloin luonnollisetkin kosteusvoiteet aiheuttavat kirvelyä. Tämä sinkkivoide on auttanut niihin niin, että seuraavana päivänä on jo voinut laittaa tuota Creamy Oilia ja sitten jo Moisturising Qweamia. 

Petit & Jolie, Baby Bath Oil. Tästä olen kohissut aiemminkin, mutta minkäs teet. Paras kylpyöljy ikinä. Veden kanssa maitomaiseksi muuttuva öljy ei tee ihoa hallitsemattoman liukkaaksi, vaikka levittäisin öljyä Fridalle suihkussa. Selvittää ja hoitaa myös hiuksia. Olisipa tästäkin iso perhepakkaus, vaikka riittoisaa onkin. Käyttäisin joka päivä omallekin iholle.

Milk & Co Baby, Fairy Detangler. Pörröisten ja takkuuntuvien hattarahiusten selvittäjä. Tuotetietojen mukaan auttaa myös päiväkotien täitaisteluissa, joten aion todellakin pitää tätä aina saatavilla. Ja juu, tätäkin lainaan silloin tällöin. 

 

 

Lapsen ihon ja hiusten pesuun tarkoitettuja aineita olemme kokeilleet jo useasta merkistä. Kiinnostaisiko lukea niistä vertailua? Kerro myös oman lapsen ihon hoitosuosikit! 

 

 

Lue lisää:

Milk & Co Baby

Petit & Jolie

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kommentit (2)
  1. Hei, kyllä kiinnostaisi lukea! Meillä ei kummallekaan lapselle ole tarvinnut kylpyöljyä ja talkkia kummempaa; Ceridal-öljyä korvien puhdistukseen ja Bepanthenia satunnaisiin ryyhkäkohtiin. Lähinnä siis kiinnostaa itselle napattaviksi vinkeiksi ja vaihteluksi lapsille!

    1. Laitetaan siis suunnitelmiin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *