Helposti parempaa unta

Allu on aina nukkunut huonosti. Herää pienimpäänkin ääneen eikä saa helposti unta uudestaan. Minä taas nukahdan heti silmät ummistettuani ja vajoan koomaa muistuttavaan tilaan, josta herään vaikeasti ja olen aivan kujalla todellisuudesta. Ennustaen vauvan tulon vähentävän yöunia tai vähintään unen laatua, ostin Allulle unimaskin. Yllätyksekseni tuo halpa, hauskana eleenä ostettu lahja olikin menestys. 

Viime kesänä pyysin saavani yhden viikon Allun lomasta sellaiseksi, ettei minun tarvitsisi nousta sängystä kertaakaan yön aikana. Kun yölomaviikkoni koitti, Allu ei enää herännytkään Fridan itkuun. Mies käänsi maski naamalla vain kylkeä. Olemme jakaneet yöllisen työnjaon perhevapaalla niin, että yleensä minä hoidan yöheräilyt. Mielestäni reilua, mutta tiedätkö sen epätoivon tunteen, kun ravaat putkeen jo seitsemättä kertaa pinnasängyn ja oman sängyn väliä? Lapsi herää uudestaan heti, kun pääset makuuasentoon. Siitä tarvitsisi lomaa edes viikon vuodessa. On nimittäin aivan eri asia kevyesti tiedostaa ympärillä olevat äänet ja jäädä makaamaan, kuin oikeasti nousta sängystä hiljentämään ne.

 

sleepmask.png

sleepmask3.png

sleepmask4.png

 

Allu ylisti unimaskia vauvavuoden unien pelastajaksi, joten päivitin muotonsa menettäneen halpaversion Arelan Aamu Sleep Maskiin. Sen kierrätetty cashmere on uskomattoman pehmeää. Niin pehmeää, että minäkin kokeilin jo sen unitaikaa. Ja totta, kevyt kosketus silmillä upottaa välittömästi tietoisuuden toiselle puolelle! (Ja sillä on muitakin hyvää tekeviä ominaisuuksia. 10% myyntihinnasta menee nimittäin Punaisen Ristin kautta Aleppon ja Mosulin humanitääriseen apuun.)

 

 

 

Vauvavuoden unista ja oivalluksista lisää:

Vauva yli laidan!

Vaimon tunnustuksia vauvavuodesta

Uneton Sörnäisissä

Kotiäitiyden jälkeen, osa 3/4: OPIT

Kotiäitiyden jälkeen, osa 4/4: TEKISIN TOISIN

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *