Kun Akateeminen Vartti sai lapsen

Olen aina ollut vähän sellainen hilkulla -lähtijä. Juosten olen juuri sovitussa ajassa paikalla, tai minuutin-kaksi yli. Lapsen myötä hilkulla -lähtijästä on tullut kuitenkin myöhästyjäLuulisi jo reilun vuodenkin kokemuksella tietävän, kuinka paljon aikaa suurin piirtein tai vähintään pitää ottaa valmistautumiseen. Mutta ei. Minä ja Frida = juoksujalkaa myöhässä tapaamisiin.

Äitini käy lähes joka viikko Helsingissä ja bussi on Kampissa 9.30. Myöhästyn joka kerta keskimäärin vartin. Onneksi bussin myöhästymisprosentti on samaa luokkaa.

Näemme Lotan kanssa vähintään kerran viikossa. Vuoden aikana olen onnistunut kerran olemaan ensimmäisenä paikalla. Lapsi -korttia ei voi käyttää uskottavasti joka kerta myöhästyessään. Etenkin, jos ystävällä on myös lapsi ja onnistuu silti olemaan lähes poikkeuksetta ajoissa.

Lisäksi on kymmenittäin yksittäisiä tapauksia, joissa olen myöhästynyt Fridan kanssa. Myöhästyin esimerkiksi, kun menin tapaamaan uutta esimiestäni. Seuraavassa tapaamisessa olin ajoissa, sillä jätin Fridan hoitoon.

 ”Akateeminen Vartti” on kuin ”Perheellinen Tunti” lapsen kanssaSuunniteltu lähtöaika ei pidä ikinä. Tai pitää harvoin. 

Odotan kauhulla tammikuussa alkavaa päiväkotia.

 

Screen Shot 2016-11-29 at 21.07.21.png

viiniä2.png

viiniä3.png

Screen Shot 2016-11-29 at 20.50.28.png

 

Onneksi aikataulut kosahtelee välillä muillakin äideillä. Menimme eilen Marja Hintikka Liven studioon, ja olimme ystävieni kanssa sopineet näkevämme Kalliossa noin kuuden aikaan. Puoli kuudelta tilanteeni oli huutava lapsi, juuri kotiin palaava mies ja glittermekkoa noutamaan tullut fb-kirppisläinen. Lisäksi ruoka ja meikki oli vaiheessa, hiukset laittamatta ja vaatteet valitsematta. Olin äärimmäisen helpottunut, kun toinen ystäväni (lapsi 19kk) ilmoitti vasta vievänsä lasta hoitoon ja toinen (lapsi 3kk) oli vielä Vantaan Ikeassa. Ensimmäisenä tapaamispaikalla oli silti se tuorein äiti. Puoli seitsemältä. (Eikä vauva edes ollut siellä Ikeassa.)

Kiireinen lähtö vaati tilanteen tasaantumiseen hieman viiniä ja niinhän siinä jäätiin suusta kiinni niin, että kipitimme studiolle 10 minuuttia ilmoitetusta saapumisajasta myöhässä. Ehdimme käymään vessassa, kokoontumaan muun yleisön kanssa Heikki Viljan vetämänä, sekä juomaan kuoharit muiden valuessa studioon. Luulen, että MHL:kin tietää Perheellisestä Tunnista.

 

Onko lapsi rikkonut sinun aikataulujen hallinnan?

 

 

Täältä löydät lisää äitiyden kiirettä:

Spurtti Tallinnaan

Pakkaaminen ennen ja nyt

Säännöllinen hajoaminen kuuluukin asiaan

Vihdoin valmiina matkaan!

 

Ja äitiyden muita ihmeellisyyksiä: 

Hyvästit viherkasveille

Vauvavuosi tuhosi jännityksen sietokyvyn

Mitä täällä tapahtuu?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *