Makua mukulaan

Ensimmäinen sosekasvis valikoitui lopulta sen mukaan mitä kaupassa sattui olemaan luomuna.

Kesäkurpitsaa.

 

sosettablogiin.png

 

Eikä jäänyt vaan maisteluksi. Frida olisi syönyt enemmänkin, jos vain olisi antanut! Oikeastaan lusikoimme samettista kesäkurpitsa-velliä, mutta ehkä se tuntui suussa kivemmalta näin alkuun. Tiukempia soseita voidaan pyöritellä suussa sitten seuraavilla kerroilla!

 

Tänään Allu ehdotti jo viinirypäleiden ostamista Fridalle. Hedelmäthän tulee vasta viimeisenä, eikä viinirypäleitä heti anneta.

”Onneksi sä teet tota metatyötä.”

 

 

Pohdintoja soseiden aloittamisesta voit lukea aikaisemmasta kirjoituksestani.

 

Kommentit (10)
  1. Jos mietit hedelmien antamista viimeiseksi niiden makeuden takia, niin se on käsittääkseni vanhaa tietoa ja turhaa varomista. Vauvahan on jo tottunut muutenkin pelkkään makeaan juotuaan ensimmäiset kuukaudet äidinmaitoa/korviketta. 😉 Täällä on hyvää ja simppeliä tietoa kiinteiden aloittamisesta:http://rinnalla.vuodatus.net/lue/2015/03/menu-laajenee

    1. Neuvolan ohjeessa hedelmät ja marjat tulevat viimeisenä. Tosin sehän on jo vanhaa tietoa, enkä aio ohjeistuksia muutenkaan kirjaimellisesti noudattaa. On muita syitä miksi en halua antaa hedelmiä ihan näin pienelle.

      Kiitos linkistä! 🙂

  2. Meillä molemmat pojat ihastuivat täysin ensiksi saamiinsa bataatti-kesäkurpitsa soseisiin, joita itse heille tein. Kesäkurpitsaa soseuttaessa ei muuten kovin tarvitse käyttää vettä, koska se on itsessään jo hyvin vetinen kasvis. Täällä muutaman kerran siitä tehdystä soseesta tuli enemmänkin juuri vellimäistä, kun en tietenkään lukenut mitään ohjetta ennen tekoa ja tyynesti lisäsin ennen soseutusta lorauksen vettä sekaan……

    1. Aattelinkin ehkä kokeilla bataattia seuraavaksi! Parsakaali on kyllä jo ostettu, mutta ehkä se on vielä liian tiukkaa mahalle…

      Tein ton kesäkurpitsan sillä Aventin höyrykeitin-tehosekoittimella ja laitoin sinne säiliöön vaan ihan tilkan vettä. Silti meni aika velliks, etenkin kun laitto vielä valmiiseen vähän maitoa. 😀

      1. Parsakaali on kyllä todella tujua tavaraa, että kannattaa sen kanssa hieman vielä odotella 🙂 No hei, ei voi olla mestari heti aloittaessan, joten jatkossa ainakin tiedät, että kesäkurpitsan kanssa ei kovin kannata käyttää vettä tai maitoa 🙂 Tosin tuossa maistelu vaiheessa, tai vielä muutamaan kuukauteenkaan, ei ole merkitystä kun sen soseen ei tarvitse täyttää mahaa. Kunhan saa makua huulille 🙂 Kukkakaali oli muuten toinen mistä eritoten kuopuksemme tykkäsi todella paljon. Mutta sekin on kaali, joten pienin erin kun aloittaa niin näkee kuinka pienen vatsa siihen reagoi 🙂

        1. Niin ja lisäys vielä. Soseitahan voi ja kannattaakin pakastaa, esim silikoonisiin jääpalamuotteihin. Täten ei tarvitse joka päivä olla kokkailemassa 🙂 

          1. Juu pieniä minigrip-pusseja ostinkin jo! Ehkä niitä jääpalamuottejakin vois kokeilla! 

        2. Joo niinpä! Luulen, että toi oli ihan hyvä koostumus tähän alkuun. 🙂

           

          1. Minicrip pusseihin kannattaa sit laittaa (huom. ohut kerros, sulaa nopeammin) kun vauva syö suurempia määriä 🙂 Jääpalamuotit ovat nyt tähän alun maisteluihin just passeli, koska siitä voi  sulattaa yhden palan tai kaksi tai enemmänkin jos vauvalle tietää kelpaavan 🙂 Ei mee sitten niin paljon hukkaan jo keitettyjä soseita 🙂 

            1. Okei! Kiitti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *