Muistiinpanoja aurinkolomalta vauvan kanssa

 

14123321_10154119047768355_1029662274_o.jpg

Kuva: Ville Kylätasku

 

Elokuinen Espanja on nyt koettu lapsiperheenä ja keräsin muistiinpanot seuraavaa lomaa varten. 

Olimme yhden yön Malagassa ja kuusi yötä Benalmádenasta vuokratussa villassa. Pakkasin mukaan paljon hätävaroja ja perustarvikkeita, mutta loppuen lopuksi emme kantaneet juuri mitään turhaa. Halusin päästä lomalla rauhoittumaan ja nauttimaan olosta, enkä juosta ostoksilla koko ajan. Jos olet lähdössä pienen lapsen kanssa matkaan, niin vinkeistä voi olla hyötyä myös sinulle.  

 

Screen Shot 2016-09-04 at 21.28.55.png

Screen Shot 2016-09-04 at 21.30.34.png

Screen Shot 2016-09-04 at 22.15.08.png

Shade Me -aurinkosuoja: Ipanainen (saatu)

 

Kaikki mahdollinen UV-suoja lapselle. (Tässä ei pidä tietysti unohtaa itseäänkään.) En koe olevani erityisen hysteerinen auringon suhteen, mutta haluan suojella lastani kaikin mahdollisin keinoin auringon haitalliselta säteilyltä. 

Shade Me -aurinkosuojan UPF 50+ kerroin suojasi jalkoja ja käsivarsia auringolta rattaissa istuessa, mutta ei peittänyt kokonaan näkymiä. Olin itseasiassa todella yllättynyt, ettei kuomun jatko häirinnyt Fridaa ollenkaan. Lisäksi suoja taittui pieneen tilaan. Luonnollisesti iso plussa, kun tavaraa on muutenkin paljon matkalla.

Päivät kuluivat rennosti altaalla, ja vaikka oleilimmekin Fridan kanssa varjossa (tietysti), oli UV -vaatteet pelastus. Kannattaa pakata tuplana, niin on aina kuivat päälle. Ei haittaa, vaikka UV -hattujakin olisi kaksi. Lainasin ystävältäni myös UV -teltan. Hyvä kapistus, toki käyttö riippuu lapsesta. 

 

Screen Shot 2016-09-04 at 21.44.43.png

Screen Shot 2016-09-04 at 22.50.03.png

Screen Shot 2016-09-04 at 22.47.22.png

 

Itkuhälytin. Sain hälyttimen lainaan kaverilta, ja jumaleisson se teki lomasta loman! Frida nukkui (ilmeisesti kuumuuden takia) joka päivä useita pitkiä päikkäreitä ilmastoidussa huoneessamme. Ensimmäistä kertaa kuukausiin, ehkä jopa vuoteen, sain ihkaoikealta tuntuvaa omaa aikaa niin, että lapsi oli silti lähellä. Kuulostaa pieneltä jutulta, mutta on täysin eri asia olla päiväunien aikaan viiden metrin päässä lapsesta, kuin riehua altaalla. 

Jos siis haluaa, että lapsi nukkuu pitkiä päikkäreitä ja hyviä yöunia, kannattaa suunnata aurinkolomalle. Suosittelen!

 

 

Screen Shot 2016-09-04 at 21.36.30.png

Screen Shot 2016-09-04 at 21.36.00.png

Screen Shot 2016-09-04 at 22.37.06.png

 

Suosimme kohteita, joissa on nähtävää ja koettavaa, mutta tämän loman tarkoitus oli jo lähtökohtaisesti erilainen. Tälle lomalle saimme kutsun, ja se tehtiin Allun perheen kesken. Kävimme pari kertaa kävelyllä ympäristössä, mutta tyypillinen rantakatu ja turistilaumat kyllästyttivät nopeasti. Jyrkkä maasto ja kuumuus rajoitti myös hieman. Lapsen kanssa hommat yksinkertaisesti toimii parhaiten, kun fasiliteetit on kunnossa. Ilmastoitu asunto, kiva allas-alue, ruokaa ja juomaa. 

Toki seurakin kannattaa valita mahdollisimman samanhenkiseksi ja hauskaksi. 

Lapsiystävällisyys. Jos haluaa, että lapsi nukkuu omassa sängyssä ja syö muiden kanssa, kannattaa varmistaa lapsivarustelu pakkaamalla se mukaan. Jätin kokoontaitettavan matkasyöttötuolin ja -sängyn kotiin, eikä varusteita sitten varauksesta huolimatta ollutkaan. Sänky saatiin ottamalla ylimääräisen sängyn patja huoneemme lattialle, mutta syöminen onnistui vain sylissä. Valitsimme syöttötuoliksi ryhtyvän aina sen perusteella, kummalla meistä Allun kanssa oli uikkarit päällä. Asetelma muutti yhteisen ruokailun periaatteet loman ajaksi, ja Frida söi muusta porukasta erillään. 

 

Screen Shot 2016-09-05 at 22.45.26.png

Screen Shot 2016-09-04 at 21.41.44.png

Screen Shot 2016-09-04 at 21.43.39.png

 

Perusjutut ja välttämättömät tarvikkeet jopa koko loman ajaksi. Ystävä vinkkasi, ettei Espanjassa välttämättä ole smoothie-pusseja lapsille, vaan etelä-eurooppalaiset suosisivat purkkiruokia. Pakkasin mukaan hedelmä- ja kasvissmoothieita. Kokkailun tueksi otin (ainakin) hirssihiutaleita, kaurapuuteria, kvinoaa, amaranttia ja kikhernepastaa. Kaikki olivat tarpeellisia. Smoothie-pusseja toki löytyi kaupoista, mutta suurin osa niistä sisälsi hedelmien lisäksi Marie-keksejä tai suklaata. (Niinpä!) Onneksi tuoreet hedelmät ovat niin paljon parempia kuin Suomessa.

Pakkasin mukaan myös reilut 40 vaippaa. Kuten mainitsin aiemmin, en halunnut heti joutua metsästämään perustarvikkeita. Viimeisenä päivänä oli pakko myöntää, ettei vaipat riitä. Paikallisessa, suuressa ruokakaupassa oli vain yhtä housuvaippaa ja se maksoi melkein tuplasti enemmän kuin Suomessa. Lisäksi ne olivat surkeita.

Opin vaipoista ja matkustamisesta: Vie omat, mutta ota enemmän.

 

Screen Shot 2016-09-04 at 21.38.21.png

Screen Shot 2016-09-05 at 23.06.03.png

kantoreppu.png

 

Kantoreppu ja muut avut. Huolimatta määränpäästä, kantoreppu on verraton apu lentokentällä. Villalla emme sitä tarvinneet, mutta se vaippojen hakureissu vaellettiin rinteen päällä sijaitsevalle kaupalle Frida selässä. Myös kaikki muut, hermot löysällä pitävät tarvikkeet ovat lomalla erityisen tärkeitä. Lil’ Sidekick kiinnitysnauhat pitivät juomapullon lähellä ja lentokoneessa lelut penkin päällä.  Lempikirja ja -lelut rauhoittivat nukkumaanmenoa. 

 

PS. Viimeinen muistiinpano:

Erilaiset lomamatkat. Heti perään en välttämättä kaipaa bikinilomalle, mutta seuraavan reissun haluan kokea ihan vain kolmestaan. Tai ystävien kesken. Vai olisiko seuraava jopa häämatka!

 

Kommentit (3)
  1. Okei! Totta joo, housuvaippoja en oo edes ajatellutkaan kun oon käyttänyt vaan teippejä täällä.. Ja just ne ällöttävät suklaa&keksisoseet, ostin joskus vahingossa ja maistoin ite, HYI! 😀 Järkyttävää, kuin myös se että täällä tyrkytetään joka kulmalla lapsille karkkia, tikkareita yms.. 

  2. Ihania kuvia, just tyypillistä espanjalaista fiilistä 🙂 Lapsen kanssa lomailu on tosi jees vaikka asennetta ja valmistelua se aina vaatiikin.. Mun on pakko kysyä että missä ihmeessä te ootte käyneet kaupassa?! Mä oon aina ostanut täältä kaikki pussismoothiet vieläpä luomuna ja Dodotin vaippoja (jotka ovat täysin samoja kuin Pampers, eri nimi mut ihan sama ulkonäkökin!) on saanut ihan joka kaupasta 😀 

    1. Lähiympäristön isoimmassa, Carrefourissa. 😀 Dodotin vaippoja oli vaan teippivaippana, joten ostettiin Carrefourin omaa merkkiä. Ja oli siellä paria hyvää luomuhedelmäsmoothieta, mutta ei vihannesversioita. Marie-keksit ja suklaa oli kyllä shokki 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *