Ryhtiliike

Rakkautta & Mamarkiaa

Holtiton ryhti ja keskivartalo.

Terveisin,

Raskaus, 14 kiloa ja Imetys

 

Synnytyksen jälkeen aloin hahmottamaan ryhtiäni Belly Binder tukivyön avulla, mutta se näkyi vaatteiden alta ja rullaantui ikävästi. Puolitoista kuukautta synnytyksestä löysin korsetin, joka paitsi muistutti ryhdistä, teki minulle vyötärön, jota minulla ei koskaan tasapaksussa keskivartalossa ollut.

Olin koukussa. 

Nyt, viisi kuukautta myöhemmin, käytän korsettia edelleen lähes päivittäin. Se ei tue enää samalla tavalla, ja tarvitsisinkin jo pienemmän koon. Ryhdin ongelmat on enää hartiaseudulla. Keskivartalokin on löytänyt jo tukilihaksensa. 

Mutta se vyötärö! 

 

Korsetti: Esbelt Ipanema, Biancaneve  /  Nahkahousut: Isabel Marant for H&M

 

 

 

Kommentit

Mistä ostit korsetin? Kävitkö sovittamassa erilaisia ja miten päädyit juuri tähän?

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Moikka! 

Tilasin Biancaneven nettikaupasta. Myymälä sijaitsee Tampereella. Helsingistä en valitettavasti löytänyt jälleenmyyjää, joten tilasin korsetin suoraan kokeilematta. Kokotaulukko Biancaneven sivuilla on todella hyvä! Kannattaa valita koko sen mukaan. Tiesin, että vyötäröni "normaalitilassa" on noin 68cm, ja ostohetkellä se oli 79cm. Satuin siis sopivasti S-koon haarukkaan. Korsetti on TODELLA napakka, piti taistella päälle, mutta tuntui hyvältä. Nyt tosiaan tuo S-koko tuntuu löysältä (varmaan venynytkin usean kuukauden käytön jälkeen), joten pienemmällä saisi huomattavasti kapeamman vyötärön kuin kuvissa. 

Löysin korsetin sattumalta netistä. Sen materiaali on joustavaa luonnonkumia, ja sen luvattiin pysyä paikoillaan jopa urheillessa. En ollut aikasemmin törmännyt tällaisiin elastisiin korsetteihin. En käynyt sovittamassa kyllä muitakaan vastaavia, mutta olen kyllä tykästynyt tähän! :)

Kiitos tosi kattavasta vastauksesta, tästä on apua :)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Ole hyvä, hienoa jos on avuksi! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen sitä mieltä, että erihyvältä näyttää myös ilman korsettia!

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Haha, kiitos!

Aditu
MILF journal

Eli on ollut selvä apu? Itse olen kanssa miettinyt että pitäiskö, kun on edelleen ihan kamalat ryhtiongelmat ja niin vaikea muistaa pitää selkä suorassa! Kai se painopiste sitten muuttui jälleen niin paljon kun pääsi mahasta eroon. :)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Joo on auttanut! Eikä ole ollut selkävaivojakaan. :)

Veikeä Venus
LAW'in it

Mä olen myös katsellut tuota Esbeltiä aikaisemmin, törmännyt siihen lähinnä fitness -blogien kautta (Biancaneve). MUTTA, onko oikeasti hintansa väärti? :o Sitä jäin miettimään, enkä ole vielä uskaltanut itselleni tilata...eikä toisaalta vielä edes tiedä, mitä kokoa pitäisi valita.

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Riippuu varmasti myös mitä siltä toivoo. Itselleni antoi hyvän avun ryhdin hahmottamiseen ja ylläpitämiseen (muistuttamaan oikeasta asennosta), ja positiivisesti vaikutti myös omaan itsetuntoon raskauden jälkeen, kun löysän vatsanahkan sai kurottua. Yläselän ryhti ja lapatuki tarvitsee vielä treeniä. En lähde kommentoimaan sen puhuttuja vartaloa muokkaavia ominaisuuksia, sillä siitä minulla ei ole faktaa. Senttejä kun on lähtenyt ihan luonnollisistakin syistä.

Kokoasiassa kannattaa ehdottomasti mennä vyötärön ympäryksen mukaan. Jos et saatu niin sopivasti kokohaarukkaan kuin minä (katso aiempi kommentti), niin ehkä kannattaa ottaa isompi. Korsetti nimittäin TODELLA vaatii kiskomista päälle ensimmäiset kerrat. Toki riippuu varmasti siitäkin onko vartalo muovautumassa synnytyksen jälkeen, vai stabiilimmassa tilassa. Huomasin muuten mittataulukoista, että se Esbelt Trainer korsetti on taas vielä pienempää kokoa. Sanoisin omalla kokemuksella, että jos vyötärö on alle 69cm niin ottaisin XS-koon. Jos taas yli 79cm niin M-koko.

Vaikeinta käytössä on pestä korsettia tarpeeksi usein. Toisaalta vauvan kanssa on lähes aina jotain nyrkkipyykkiä...

:)

Veikeä Venus
LAW'in it

Kiitti vinkeistä! Pitääpä perehtyä asiaan tarkemmin, kunhan tämä ensimmäinen osa vauvarumbasta on takana päin ja pystyy edes jollakin tapaa arvioimaan, mikä olisi oikea koko :)

 

Kommentoi