Vanhemmat,jotka vievät lapsensa hoitoon lomalla

Tiedätkö ne vanhemmat, jotka ovat niin itsekkäitä, että vievät lapsensa päiväkotiin, vaikka olisivat itse vapaalla? 

Ne vanhemmat ovat niin itsekkäitä, että huolehtivat itsestään ja parisuhteestaan, eli koko perheen hyvinvoinnista viemällä lapsen päiväkotiin toisinaan myös silloin, kun vanhemmilla on vapaata. 

 

6656E014-066E-4A7E-9AA5-987388B3A223.jpeg

82B50F66-A926-4AF7-8AE0-3FC298562C98.jpeg

 

Olimme näitä itsekkäitä vanhempia viime viikolla, kun vietimme kaksi arkipäivää kahdestaan. Se oli ihanaa. Aamupala rauhallisessa kahvilassa ja lounas puistossa, hoidettavia asioita ja hassuttelua kahdestaan. Käsi kädessä kävelyä. Normaalisti tällaisia arkipäiviä ei ole vuodessa ainuttakaan. Tällä oivalluksella niitä on ollut tänä vuonna jo paristi, yksi talvella ja nyt nämä pari lisävapaata. Tällainen parisuhteen arkipäivä muutaman kerran vuodessa voisi olla oikein toimiva järjestely, jos vain ekstravapaita riittäisi. 

En näe mitään syytä, miksi vapaapäiväni tulisi automaattisesti tarkoittaa lapselle vapaapäivää päiväkodista. Minusta se on hyvin vanhanaikainen ajatus. Frida on ihanassa päiväkodissa, jossa jokainen lapsi otetaan vastaan yksilönä. Yhteiset retket, teemapäivät ja laadukas muskari muodostavat hoitoviikosta niin hyvän kokonaisuuden, että lapsen voi huoletta viedä hoitoon. Toki maksammekin päivähoidosta reippaasti tuplat kunnalliseen hoitoon verrattuna, joten vapaapäivillä on myös korkea hintalappu. Kesäloma tarkoittaa myös Fridalle lomaa päiväkodista ja minusta sekin on tärkeää.  

 

 

Milloin viimeksi veit lapsen/lapset päiväkotiin ja vietit kumppanisi kanssa yhteisen arkipäivän?

 

 

 

 

Lue myös:

Kesän hetket on erilaisia nyt

Lastenhoitoa työsuhde-etuna

Jos kärpänen katossa seuraisi perhettänne?

Lomalla Muumikylpylässä!

Kuva, jota tuijotin työmatkalla

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kommentit (22)
  1. Meillä vanhemmilla, varsinkin äideillä, on kumma taipumus syyllistyä niin kamalan pienestä. Minä teen tällä hetkellä vuorotyötä 4-päiväisellä työviikolla, ja lapsi on noin 3 päivää viikossa päiväkodissa. Ja todellakin vien hänet välillä sinne myös vapaapäivänäni, jos olen vaikkapa viikonloppuna molemmat päivät töissä. Lapsi saa kuitenkin pari päivää viikossa olla kokonaisen vapaapäivän mun kanssa, ja sitten hänellä on päikystä sellaisia vapaapäiviä että minä olen kotona aamupäivän ja isänsä illan.

    Kertaakaan en ole jäänyt selittelemään päiväkodin ovella, että mulla on nyt vapaapäivä. Lapsi sisään, normaalit mukavan päivän toivotukset, ja hyvillä mielin kuntosalille, kampaajalle, päiväunille, mitä nyt meinaakaan tehdä. Kummasti jaksaa taas peuhata ja puuhata kun on saanut hetken itselleen.

  2. Tänään kärsin omantunnontuskia kun olin kotona 10 kuisen ja 12vuotiaiden kaksosten kanssa, mutta vein 5v.n päiväkotiin. Syy sille oli se että minun oli pakko työskennellä päikkäriaika tehokkaasti, miksi siitäkin pitää kärsiä huonoa omaatuntoa! Miehen kanssa joskus haaaarvoin kahdestaan yhdessä on luksusta, ei olla oltu vuoteen. Kyllä se pitäisi saada nauttia ilman että soimii itseään. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *