MUFE: Vedenkestävät silmämeikkituotteet & jauhemaiset luomivärit

MufeSilmat2.jpg

Palataan tällä viikolla taas parin postauksen verran Make Up For Everin maailmaan! Olen melko varma, että teen vastaavanlaisia esittelyitä ainakin muutamasta muusta suosikkisarjastani, mutta jatketaan tämä rysäys ensin loppuun – näitä postauksia olisi tiedossa vielä 3-4kpl pitkin tulevia viikkoja 🙂

Koska MUFEn luomivärit ovat uudistumassa syksyn aikana, skippasin tavallisten puuteriluomivärien esittelyn kokonaan ja jään odottamaan Artist Eyeshadow -linjan Suomen lanseerausta. Sen sijaan esittelen teille muut käyttämäni silmämeikkituotteet yhdessä kompaktissa pläjäyksessä.

Tässä postauksessa käytän seuraavia tuotteita:

Tuotteiden nimet ovat linkkejä sarjan kansainvälisen sivuston tuotesivuille, mistä näet värivalikoimat ja lisää tuotekuvia. Jatketaan kuitenkin mielenkiintoisempaan sisältöön, eli itse esittelyihin ja tutorialeihin.

 

MufeKynat.jpg

 

Aloitetaan ensimmäinen esittely äärimmäisen harhaanjohtavalla kuvalla 😀 Tässä kädessäni on lähinnä Aqua Lip -huultenrajauskyniä, jotka ovat ehdottomasti eniten käyttämäni huultenrajauskynät.

Niiden seasta kuitenkin pilkottaa yksinäinen mutta sitäkin tärkeämi Aqua Eyes -kynä. Käytän erilaisia kajal-kyniä todella sekalaisesti ja teen ostopäätökset yleensä sävy edellä. Peruskynäni kuitenkin ovat olleet jo pitkään Aqua Eyesiä, mutta tällä hetkellä meikkikynäarsenaalistani löytyy vain yksi ainokainen näitä MUFEn kyniä.. Syy tähän on surullinen, mutta hyvin arkinen: 

Heitin hiljattain vanhat Aqua Eyes -kynäni pois, koska suurimmasta osasta oli jossain kuljetusvaiheessa tipahtanut korkki ja ne pirulaiset olivat menneet kuivumaan.. Kuivuminen onkin näiden kynien – kuten myös kaikkien muun merkkisten vedenkestävien meikkikynien – pahin vihollinen. Parin tunnin kuivuminen ei ole vielä katastrofi, vaan kynän voi pelastaa pikaisella teroituksella, mutta yön yli pöydällä lojunut kynä voi kuivassa huoneilmassa olla mennyttä… 

Jos meikkipussissa on yksi tai kaksi näitä kyniä, eivät korkit kovin helposti unohdu, mutta 50 kynän pussukassa onnettomuus ehti tapahtua ennen kuin osasin toimia. 

Kunhan käytän muiden merkkien kyniä loppuun tai totean etteivät ne vaan toimi niin hyvin kuin tahdon, alan hiljalleen palauttaa Aqua Eyes -populaationi parempaan happeen!

 

MufeAquaEyes.jpg

Aqua Eyesit ovat vedenkestäviä monitoimikyniä parhaimmillaan. Niiden geelimäinen ja yhdellä vedolla peittävä koostumus helpottaa käyttämistä huomattavan paljon. 

Tuote on todella vedenkestävä, eikä se asettumisensa jälkeen liiku luomilta. Super-rasvoittuvilla luomilla ylärajaus saattaa levitä hieman yläluomelle, mutta itse en ole törmännyt tähän ongelmaan vielä kertaakaan tämän kynän kanssa.

Itse käytän Aqua Eyes-kyniä sisärajaukseen, helpon smoky eyes -meikin pohjustuksena koko luomella, pelkkänä eyeliner-rajauksena ja satunnaisesti jopa huulten rajaamisessa – kreisien meikkien kohdalla 😀

Seuraavassa mini-tutorialissa kynän jälki ja koostumus näkyy hyvin:

 

MufeAquaEyeTuto.jpg

 • Tässä luomillani on taas Lancômen luomivärin pohjustusvoide, mutta kynä toimii oikein hyvin myös puhtaan luomen pinnalla

 • Yhden vedon ylärajaus on heti selkeän värikäs ja 

 • Sisäluomea tahdoin rajata vain ulkokulmasta ja ripsirajaa korostaen, etteivät silmäni näyttäisi vahhingossakaan tavallista pienemmiltä. Seuraavassa tutorialissa näette, kuinka intensiivisen värin kynillä halutessaan saa myös tuohon vesirajaan. Vesiraja.. Lol.

 • Yläluomen rajausta on helppo muokata sopivaan malliin ja tuote tuntuu lähinnä tarttuvan puhtaaseen ihoon. Se ei siis kerrostu luomen pintaan huonolla tavalla, vaikka kynää liikuttaisikin edestakaisin useampaan kertaan.

 • Ripsivärin kanssa tämä silmämeikki voisi olla valmis jo nyt!

 • Demonstroidakseni kynän häivyttymistaitoja päätin kuitenkin sotkea ja häivyttää kynän jälkeä nopeasti. Tässä vaiheessa käytin häivyttämiseen noin 30sec

 

MufeAquaEyes2.jpg

Sopivan räväkkä ja älyttömän helppo päivämeikki, joka kestää sotkeutumatta iltaan asti. Simppeliä, eikö?

Aqua Eyes on siis HC-käyttäjien unelmakynä, kunhan korkin muistaa painaa huolellisesti kiinni! Aqua Eyes -kynät maksavat muistaakseni noin 30€ ( tarkistan hinnan asap…).

Seuraavassa tutorialissa onkin hieman enemmän vaiheita ja käytettyjä tuotteita.

 

MufeSilmat.jpg

Mietin, millaiseen meikkiin saisin käytettyä mahdollisimman montaa erilaista luomiväriä ja tähän sitä sitten päädyttiin. Seuraavissa kappaleissa esittelen MUFEn erilaisia jauhemaisia luomivärejä, sekä voidemaisen luomivärin. Tavallisten nappiluomivärien esittely jää myöhemmälle syksyyn, kuten jo alussa mainitsin!

 

Jauhemaiset tuotteet

MufeLuomivarit.jpg

Jauhemaiset luomivärit ovat ihana asia, jos tykkää harrastaa meikkileikkejä. Ne säilyvät käyttökuntoisena vuosiane kestävät käyttöä ikuisuuden ja minimaalinen määrä riittää koko luomen käsittelyyn. Ylemmässä kuvassa näkyvät purkit eivät ole tavalliseen tyyliin uutuudenkarheita ja valokuvakelpoisia, vaan muutaman vuoden pakissani pyörineitä ja maailmaa nähneitä.

Omissa leikeissäni käytän lukuisien muiden merkkien joukossa Make Up For Everin Star Powdereita, Pure Pigmentsejä sekä Metal Powdereita. Näiden jauheiden koostumus on äärettömän hienojakoinen ja sopivalla tavalla raskas. Ne eivät siis leviä ja pöllyä yhtä helposi, kuin monet edullisemmat jauheet.

Suurin ero, jonka itse olen huomannut MUFEn ja monien muiden jauhemaisten luomivärien välillä on kiiltävän pinnan kesto. Varsinkin Star Powderien ja metallijauheiden ihon pintaan jättämä, valossa lähes vesimäinen, kiilto säilyy muuttumattomana tuntikausia. 

Pure Pigments -jauheet ovat sitten ihan oma lukunsa. Nämä jauheet ovat nimensä mukaan todella puhtaita ja hienojakoisia pigmenttejä, jotka ovat iholle levitettynä todella mattaisia ja värikylläisiä. Näitä jauheita voi myös helposti sekoittaa mihin tahansa voidemaisiin tuotteisiin tuomaan lisää haluttuja sävyjä. Pigmenttien partikkelikoko on tajuttoman pieni ja ne häivyttyvät ja levittyvät tasaisemmin, kuin muutamat testaamani edullisemmat pigmenttipuuterit.

Koska kyseessä on niin intensiivinen väri, jättävät varsinkin violetit, pinkit ja punaiset pigmentit ihoon punertavan jäljen joka saattaa kestää ihotyypistä riippuen seuraavaan pesuun asti. Kyseessä on vain ihon kuolleeseen pintasolukkoon imeytynyt pigmentti, ei mitään sen vakavampaa.

 

Aqua Cream – Voidemainen luomiväri / Monitoimituote

MufeAquaCream2.jpg

Aqua Cremet ovat MUFEn versio voidemaisista luomiväreistä, mutta tuotteen käyttötarkoitukset eivät suinkaan lopu tähän. Vaikka itse käytän Creameja lähinnä luomilla, sopivat ne aivan yhtä hyvin sävystä riippuen myös huulien ja poskien meikkaamiseen. 

Vedenkestävyys on taas huippuluokkaa ja ohuella kerroksella saa heti akaan peittävän värikerroksen, joka on helppo häivyttää. Kuten jo kynien kohdalla mainitsin, ovat kaikki vedenkestävät tuotteet herkkiä kuivumiselle. Aqua Cremejen käyttöikä on tästä johtuen useimmiten alle 2v. – olettaen, että tuotteen ottaa aina spaattelin kanssa, eikä täten tarjoa bakteereille kasvualustaa :B

 MufeAquaCream.jpg

Koska käytän tuotetta itse lähinnä silmissä, käytän vertailupohjana toista eniten käyttämääni tuotetta M.A.C.:in Paint Potseja. Niihin verrattuna Aqua Cremet ovat geelimäisempiä, ohuemmin levittyviä ja helpommin työstettäviä. Aqua Cremet ovat siis voidemaisia luomivärejä, joiden päälle en välttämättä tarvitsisi mitään puuterimaista tuotetta.

M.A.C.:in Paint Potseista taas tykkään nimenomaan pohjustuksena ja niiden hetkeksi jälkeensä jättämän ”tahmaisen” pinnan takia.

Ylemmästä kuvasta näkee loistavasti sen, miten ohueksi ja peittäväksi luomivärit levittyvät. Eri sävyjä on myös helppo sekoittaa ja häivyttää toisiinsa muutaman minuutin ajan levittämisen jälkeen. Mitä kuivemmassa tilassa työskentelet, sitä nopeammin työstöaika tietysti loppuu..

Vaikka käytänkin Paint Potseja useammin pohjustuksena, toimii Aqua Cream erittäin hyvin myös siinä toimessa. Sanoisinkin, että valinta näiden tuotteiden välillä on enemmän kiinni haluamastasi väristä ja yleisimmästä käyttötarkoituksesta. Jos tahdot käyttöösi monipuolisen ja kestävän supertuotteen, tsekkaa löytyykö Aqua Creme -värivalikoimasta sopivaa väriä.

Aqua Cremet maksavat noin 40€ / kpl ja isohkossa purkissa on tuotetta 6g.

 

Ehkä maailman paras kulmaväri – Aqua Brow

MufeAquaBrow.jpg

Bonus-tuotteena mainitsen vielä nämä seuraavassa tutorialissakin käytetyt Aqua Brow -kulmavärit. Oikeastaan voisin tehdä näistä ihan oman juttunsa, mutta olen jo esitellyt tuotteen käyttämistä mm. Kulmakarvojen ABC -postauksessa, joka on megakattava paketti kaikkiin kulmakarvaongelmiin!

Aqua Brow on perinteisestä kulmakarvatuotteesta dramaattisesti poikkeava täysin vedenkestävä väri, joka on mun ikuinen must have -tuote. Asiakkaille teen ehkä 1/10 kulmameikkiä jollain muulla, kuin näillä tuotteilla. 

Sävyvalikoima on niin hyvä, että sieltä löytyy jopa platinablondeille sopiva vaalea harmaanruskea. Jos saisin valita vain yhden MUFE-tuotteen, jota saisin käyttää loppuelämäni ajan, se saattaisi olla tämä 😀 Muilta merkeiltä löytyy kyllä pakon edessä korvaavia vaihtoehtoja kaikelle, paitsi näille.

Tsekataan lopuksi, miten tuotteet toimivat käytännössä:

 

Mufetuto2.jpg

 • Aloita levittämällä Aqua Cremeä ohuesti liikkuvalle luomelle ja alaluomelle rajauksen tapaan.

 • Häivytä rajaa hieman ja sinulla on jo nyt valmiina yhdenlainen silmämeikki! Tähän meikkiin voisi hyvin lisätä mustan rajauksen, ripsivärin ja värikkään kajalin ja lähteä baanalle 😀

 • Levitä seuraavaksi valitsemaasi pigmenttijauhetta luomivakoon ja häivytä kohti kulmakarvoja ja silmän ulkokulmaa.

 • Levitä liikkuvalle luomelle haluamaasi Star Powder -sävyä. Itse käytin tässä vihreän ja beessin välillä shiftaavaa duochrome -sävyä

 

 

MufeTuto1.jpg

 • Alaluomelle levitin MUFEn tavallista sinistä mattaluomiväriä, jonka häivytin ulkokulmassa violettiin pigmenttiin.

 • Rajaa seuraavaksi luomen sisäosa mustalla kajalilla ja häivytä sisäkulman luomivärit yhteen käyttämällä mattaista valkoista luomiväriä.

 • Rajaa yläluomi mustalla rajausvärillä ja häivytä samalla pigmenttijauhe kohti kulmakarvaa käyttäen apuna Star Powderia. Tästä näkyy loistavasti pinnan kuulto! Käyttämäni sävy on muuten 947, iridescent pale peach – loistava.

 • Levitä vielä ripsiväri, joka kruunaa kokonaisuuden.

 • Kulmakarvoihin käytin aiemmin mainittua Aqua Browta, mutta hieman ”epäluonnollisemmin” kuin yleensä. Levitin ensin tummaa sävyä todella peittävästi kulmakarvan loppuosaan..

 • .. ja vaaleammalla sävyllä haaleasti häivyttäen sen etuosaan. Vahvat kulmat sopivat värikkääseen silmämeikkiin hyvin!

Huh, siinä kait kaikki tältä erää… Olihan siinä asiaa ja tutorialeja jo kerrakseen yhteen postaukseen!
 

mufevalmis.jpg

Mikä silmämeikkituotteista oli kiinnostavin?

 

kauneus meikki testit
Kommentit (7)
 1. Aqua eyes kynä on kyllä pakko saada jossain herkullisessa värissä!! Tuli muuten mieleen, onko sinulle tehty värianalyysiä, tai tiedätkö itse aiheesta jotain kun olet maskeeraaja?

 2. Millä levität kulmiin tuon värin? Siveltimellä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *