Varjostus 101 – Tuotteet, välineet ja tekniikka

 

Varjostus8.jpg

Nyt otetaan varjostukselta viimeisetkin luulot pois, eikö vaan?! Suurin osa porukasta siirtyy jo kohti strobingin ihmeellistä maailmaa, mutta niin kauan kuin ihmisiä kuvataan ja he edustavat itseään maailmalla, on kaipuu kasvojen tehokkaampaan muokkaamiseen valon ja varjon ikuisen leikin avulla.

Käytännössä voit käyttää varjostusta apunasi kuin veistä. Väritä tummaksi ne alueet, joita tahdot häivyttää ja häivytä sen jälkeen tumma alue osaksi ihoasi ja kas, olet luonut varjon! Tämä on käytännössä se perimmäinen ajatus, jonka sisäistämällä opit soveltamaan varjostusta kaikkiin haluamiisi tilanteisiin. 

Klassiseen tyyliin kuuluu kaikkien kasvonmuotojen varjostaminen kohti ideaalia ovaalia, mutta jos mieluummin korostat kulmikasta leukaasi tai muuta sinulle persoonallista piirrettä, kokeile ja anna palaa. 

Aloitetaan ensin siitä, mitä varjostukseen tarvitaan:

 • Naama
 • Varjostusvärejä
 • Siveltimiä

Ensimmäinen mulla onkin yleensä mukana, mutta toisen ja kolmannen kohdalla mulla on suosikkeja. Lempparini varjostusväreistä ovat:

varjostustuotteet.jpg

 1. Anastasia Beverly Hills Contour Kit
 2. MUFE Sculpting Kit
 3. M.A.C. Sculpting Cream
 4. Bobbi Brown Skin Foundation Stick 

Hyvä varjostusväri on neutraalin sävyinen, 2-3 astetta omaa ihoasi tummempi ja koostumukseltaan tasainen ja hienojakoinen. Hyvä varjostusväri kerrostuu tasaisesti ja sulautuu ihoon huomaamattomaksi. 

Välillä tykkään toki käyttää myös voidemaisia tuotteita ja niiden kohdalla kriteerit ovat oikeastaan aivan samat. Tuotteen neutraali väri on ehkä entistä tärkeämpi osa lopputuloksen onnistumisen kannalta, eli siihen kannattaa kiinnittää huomiota! Yksi suosikkini on kuvassakin näkyvä M.A.C.:in Sculpting Creamin Coffee Walnut -sävy.

Edullisemmasta katraasta mainitsen Maybellinen Fit Me -aurinkopuuterit sävyssä 100s ja 200s, sekä ainakin viime kesänä myynnissä olleet Lorkun aurinkopuuteri + korostus -napit.

Mutta millä nämä maagiset aineet saa kasvoille?!

 

VarjostusSudit2.jpg

Varjostussiveltiminä tykkään käyttää kahdenlaisia siveltimiä niiden koosta riippumatta. Napakka viistosivellin ja löysähkö pyöreäpäinen suti ovat täydellinen pariskunta. Ensin sävy hahmotellaan paikoilleen löysällä siveltimellä, vahvistetaan viistolla ja häivytetään lopuksi uudestaan pyöreällä siveltimellä. Kaiken voi tehdä myös yhden sudin voimin, mutta nyt pitikin mennä syviin vesiin.. Kuvassa näkyy myös talttapäinen sivellin jota käytän kun tarpeena on oikeasti rajut tai skarpit varjot. 

 

VarjostusSudit4.jpg

Nenän alueen ja muiden pienten varjostusten tekemiseen käytän suurehkoja luomivärin häivytyssiveltimiä, jotka näkyvät tässä kuvassa. Muodolla ei juurikaan ole väliä. Mitä löysempi sivellin, sitä huomaamattomampi varjo. Suosikkini on varmaankin Bobbi Brownin suurensuuri häivytyssivellin joka on kuvassa oikealla.

Voidemaiset värit puolestaan levitän yleensä pienehköllä meikkivoidesiveltimellä ja häivytän joko sormin tai kaksipuolisella siveltimellä, jollaisen näet tässä:

VarjostusSudit.jpg

Multa löytyy tästä sudista hieman löysempi M.A.C.:in versio, sekä napakampi Japonesquen suti, josta löytyy myös pienempi versio, joka on täydellinen nenävarjostusten muotoiluun. Kaksipuoliset siveltimet ovat varmaan seuraava ”isosti” lähtevä juttu sivellinmaailmassa täällä Euroopassakin – suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan, jälki on todella hauskaa ja kasvoja on miellyttävä käsitellä tällä skunkkisiveltimen haastajalla.

Sitten voidaankin alkaa varjostaa!

varjostusalku.jpg

Aloitetaan pelkästä pohjameikistä, jonka tein tällä kertaa Bobbi Brownin Skin Foundation Stickillä. En kiinnittänyt pohjaa, sillä jatkoin heti voidemaisella varjostusvärillä, jonka veistelin paikalleen näin:

Varjostus3.jpg

Mmm, so pretty. Voidemaiset varjot voi tehdä joko varovasti kerrostamalla, tai näin kerralla paikoilleen tujauttamalla ja sitten häivyttämällä. Varjostusten paikat näkyvätkin tästä kuvasta melko hyvin, mutta pureudutaan hetki siihen kaikista hankalimpaan, poskivarjoon:

output_srpgmR.gif

Tässä näette kaavion, joka toivottavasti pistää LOPULLISESTI säppiin pohdinnat siitä, mihin se varjo oikein kuuluu. Kuten totuttua, Löytyy varjon yläpään paikka helposti piirtämällä kolmio korvan ylä ja alakulmasta suupieleen. Koska väriä ei tietenkään sudita koko kolmion mallisesti suuhun asti, eikä varjon päätä voi leikata kuin tulppaanin vartta, tehdään kuvitteellinen mutka!

Kun häivytät poskivarjoa silmän alapuolella, voit vaikka tunnustella, minne poskiluusi kulkee. Ihan rohkeasti vain sormea naamaan ja sörkkimään, niin sitä kuuluukin tehdä, kun tutustuu omaan kehoonsa :B Todennäköisesti tunnet, kuinka poskiluusi pyöristyy lopustaan ja kas, näin meidän siveltimemme saa tarkoituksenmukaisen suunnan loppuaan kohti.

Varjostus4.jpg

Poski ja leuka häivytetty nenä ja otsa vielä vaiheessa.

output_L1gQa4.gif

Tässä kasvojen toisen puolen varjot ovat valmiit ja toiselle puolelle ne vilkkuvat, jotta hahmotatte paremmin, kuinka suuresta erosta onkaan kyse. Sitten perehdytään paremmin nenävarjoon, jota on esim. Röön tapauksessa epäilty useampaankin otteeseen kirurgin veitsen tekemäksi. Olen edelleen tästä kunniasta erittäin otettu.

VarjostusNenä.jpg

 1. Nenäni on jo toiselta puolelta varjostettu, mutta ei sen niin väliä. Tärkein asia nenävarjossa on näennäinen huomaamattomuus ja suora linja.
 2. Oma rakas toispuoleinen nenäni suoristuu kuin taikaiskusta, kun vain sivelen sen vartta siveltimellä, jossa on hieman värijäämiä. Puuterimainen tai voidemainen väri käyvät molemmat.
 3. Aluksi vahvemmin piirretyt varjot on helppo häivyttää suurella häivytyssiveltimellä, joka kadottaa tarkat rajat, mutta jättää efektin.
 4. Voit lopuksi vahvistaa ja korostaa nenävarjoa lisäämällä hieman vaaleaa puuteria keskelle nenänvartta.

 

varjostus6.jpg

Kun kasvot on varjostettu voidemaisella värillä, voit vahvistaa efektiä puuterimaisella värillä. Koska pohjalla on jo tummaa väriä, lisää puuterimaiset varjot hyvin ohut kerros kerrallaan ja häivytä huolellisesti Tarkista lopuksi kaikkien varjostusten tummuus ja häivytä tai lisää väriä eri paikkoihin tarpeen mukaan.

Esim. tässä kuvassa häivytykseen on lähdössä nenä, jonka varjostuksen kuvasin oikeasti vasta tämän jälkeen 😉

Kun olet valmis, ei varjostusten pitäisi hypätä kenenkään muun silmiin, ainakaan huonolla tavalla. Tämän jälkeen voitkin jatkaa tekemällä lopun meikkisi valmiiksi.

VarjostusValmis2.jpg

Supertummat varjot alkavat olla jo menneen talven lumia, mutta kaikkia näitä vinkkejä voi käyttää hyödyksi myös kevyemmin värein. Itse tein tätä juttua varten melko rajun varjostuksen efektin voiman esittelyä varten. Jos varjostus ei ole sinun juttusi, kurkkaa ihmeessä tutorial sen vastareaktion Strobingin käytöstä!

p.s. Huomenna se tapahtuu… POO POURRI DIY-POSTAUS!!! Nyt ostoskassit valmiiksi, ennustan, että tuon taikasuihkeen valmistusmateriaalit katoavat hyllyistä kuin avokadopastan ainekset aikanaan 😉

kauneus meikki
Kommentit (8)
 1. Jes, kiitos! Just meinasin alkaa tekemään varjoja aurinkopuuterilla mut sit muistin et tuun lukeen tän ensin… No katotaan mitä käy, oon näemmä tehny nääkin aiemmin ihan päin fittanpöötä. 😀

 2. isabella123
  6.5.2015, 20:47

  Kiitos Saara!! 🙂

  Hassua sanoa näin tuntemattomalle, mut sua tulee ikävä blogipuolella. Kiitos vielä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *