10 vinkkiä kesäaktiviteetteihin taaperon kanssa

Alkaneen kesän kunniaksi päätin jakaa omia vinkkejäni minne mennä taaperon kanssa aurinkoisina päivinä 🙂 Kaikissa paikoissa tosin voi käydä myös esimerkiksi vauvan kanssa (ja luonnollisesti myös yksin tai kaverin kanssa – oma aika on tärkeää!) Paikat ovat lähinnä kotikaupungistani Vantaalta, mutta lisäksi olen listannut myös muutaman paikan mm. Helsingistä ja Tuusulasta.
Löytyykö listasta tuttuja paikkoja?

1. Viherpaja, Vantaa

Tämä aivan ihana puutarhakeskus sijaitsee Koivuhaassa Vantaalla. Puutarhakeskuksesta löytyy paljon erilaisia kukkia ja kasveja sekä mielettömän kaunis japanilainen puutarha. Olemme Tobiaksen kanssa vierailleet täällä useasti – hän tykkää kovasti paikasta, sillä ihmeteltävää riittää! Viime kerralla kävimme myös Viherpajan lähellä olevassa Koivuhaan puulajipuistossa. Lämmin suositus myös tälle paikalle 🙂

2. Annantalo, Helsinki

Annantalolla järjestetään ilmaisia kesämuskareita tiistaisin klo 10.30 – 11.15 (2.6.-23.6.) ja torstaisin klo 16 – 16.45 (6.8.-27.8.)  ja niihin tulee ilmoittautua etukäteen Annantalon omilla nettisivuilla. Muskarit ovat Annantalon takapihalla A-lavalla. Minä ja Tobias kävimme ensimmäisessä kesämuskarissa ja kokemus oli todella mukava! Ohjaaja oli ihana ja innostava. Turvaväleistä oli myös huolehdittu! Ai niin ja psst. Muskarin jälkeen voi myös käydä tutustumassa yhteisöpuutarhaan ja osallistua viljelytalkoisiin ❤️

3. Koiramäen Pajutalli, Tuusula

Tätä paikkaa suosittelen lämpimästi ❤️ Koiramäen Pajutalli sijaitsee Tuusulassa, lähellä Vantaan rajaa. Koiramäen Pajutallilta löytyy mm. eläimiä (ihania lampaita, kanoja, possuja ja pupuja) kahvila ja sisustustavaramyymälä. Lapset viihtyvät hienosti mm. leikkiaitassa leikkien tai Peikkometsässä ihmetellen. Plussaa myös kahvilan huokeista hinnoista ja mukavasta palvelusta.

4. Haltialan maatila, Helsinki

Käyn Tobiaksen kanssa täällä viikoittain katsomassa ammuja ja lampaita. Pojan mieleen on myös isot traktorit ja koneet. Itse odotan eniten hevosten saapumista laitumelle 🙂 Haltialasta löytyy söpö kahvila ja pieni leikkipuisto. Täältä pääsee myös nopeasti lenkkeilemään Keskuspuistoon!

5. Sipoonkorven kansallispuisto

Storträskin reitti on erittäin kiva lapsen kanssa. Tasakallion parkkipaikalta pääsee esteetöntä reittiä lammen rantaan. Rannalta löytyy WC ja laavu sekä pöydät ja tuolit. Lammen ympäri pääsee pitkospuita pitkin. Ihana koko perheen retkikohde!

6. Leikkipuistot ja -paikat (&kesäruokailu)

Koronan vuoksi pikkulapsiperheiden ohjattua toimintaa ei ole, mutta esimerkiksi Helsingissä tarjoillaan tietyissä leikkipuistossa lämmin ruoka alle 16-vuotiaille. Vantaalla puolestaan jaetaan piknikpusseja alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Itse vantaalaisena aion  käydä pojan kanssa testaamassa piknikpussin viimeistään ensi viikolla 🙂

7. Seurasaari, Helsinki

Seurasaari on mielestäni ihana paikka viettää kesäpäivää lapsen kanssa. Ulkoilmamuseo, kauniit merimaisemat, uimarannat ja kivat kahvilat ovat Seurasaaren valttikortteja.

8. Katrinebergin kartano, Vantaa

Katrinebergin kartano löytyy Seutulasta, Katriinan sairaalan läheltä. Kartanon yhteydessä on kotieläinpiha ja ainakin aikaisempina vuosina on tiettyinä päivinä ollut 4H:n järjestämää kahvilatoimintaa. Kartanon pihalla on mukavaa syödä eväitä aurinkoisena päivänä.

9. Håkansbölen kartano, Vantaa

Tästä paikasta olenkin kirjoittanut viime syksynä (Håkansbölen kartano) Håkansbölen kartanolla viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin! Näin kesällä kartanon läheisyydestä löytyy myös lampaita.

10. Myllykoski, Nurmijärvi

Viimeisenä muttei vähäisimpänä – Nurmijärvellä sijaitseva Myllykoski. Todella kaunis luontokohde, jossa pystyy ihastelemaan kosken kuohuntaa, kalastamaan ja kiertämään luontopolkuja. Täällä on runsaasti korkeuseroja (ja pitkospuita), joten rattaiden kanssa liikkuminen ei onnistu. Myllykoskelta löytyy myös ulkolaavu jossa voi syödä eväitä 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *