Kikherne-pinaattipasta

Viime viikolla, ennen koronatilanteen pahenemista, vierailin pitkästä aikaa serkkuni luona Helsingissä. Serkkuni on kasvissyöjä, ja hän tuntuukin aina tietävän todella hyviä kasvisruokareseptejä, joten tällä kertaa päätimme kokkailla yhdessä hänen ehdottamaa kikhernepastaa lounaaksi 🙂 Teimme pastan mukaillen Meal My Dayn reseptiä. Erona alkuperäiseen reseptiin oli makaroonien korvaaminen täysjyväspagetilla, sekä kirsikkatomaattien (yksi pieni rasia) ja kevätsipulin lisääminen pastaan. Mustapippurin ja suolan lisäksi lisäsimme pastaan myös currya. Tästä reseptistä tulee neljä annosta.

Pinaatti-kikhernepasta

Ainekset:
200 g kokojyvämakaronia
1 kpl sipulia
200 g kikherneitä
200 g pinaattia
2 rkl sitruunamehua
2 kpl valkosipulinkynttä
2,5 dl kaurakermaa
1 rkl oliiviöljyä
(+ päälle basilikaa)

Valmistusohjeet:
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Paista sillä välin tilkassa oliiviöljyä silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli. Paista muutama minuutti sipuleita ja lisää pannulle valutetut kikherneet sekä pieneksi silputtu tuore pinaatti. Kääntele kasviksia pannulla n. 10 minuuttia, kunnes pinaatista on haihtunut neste kokonaan. Lisää valutettu makarooni ja sekoita kunnolla. Kaada joukkoon kaurakerma (voit käyttää myös muuta haluamaasi kermaa) sekä sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele pastaa miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja tarjoile höyryävän kuumana basilikan kanssa.

koti suosittelen oma-elama ruoka-ja-juoma