Halloumi-kasvispihvit

On pakko myöntää, että en ole valovuosiin kokkaillut mitään parsakaalista. Mieheni oli kuitenkin nyt kauppareissullaan  ostanut yllätyksekseni parsakaalia, joten siitä oli kokkailtava jotain hyvää, joka maistuisi koko perheelle. Suunnittelin aluksi tekeväni kasvisgratiinia, mutta päädyin sitten kasvispihveihin. Parsakaalihan on muuten todella terveellinen, sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia ja myös mm. rautaa ja kalsiumia!

Nämä kasvispihvit tein tämän Pirkan reseptin mukaan. Ohjetta muuntelin kuitenkin hiukan – korvasin mintun basilikalla, lisäsin taikinaan valkosipulia ja yhden ylimääräisen munan. Pannulla paistamisen sijaan nakkasin pihvit uuniin (225C) ja paistoin niitä noin vartin verran. Lopputulos oli mielestäni oikein onnistunut ja maukas! Maistui myös kaksivuotiaalle taaperolle 🙂

Halloumi-kasvispihvit

Ainekset (5 annosta)
3 (250g) porkkanaa
1 pieni (250g) parsakaali
1 pkt (250g) halloumijuustoa
n.1/2dl tuoretta minttua hienonnettuna
2 kananmunaa
1/4 tl mustapippuria

Valmistus
Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat ja parsakaali varsineen karkeaksi raasteeksi. Jätä tarvittaessa parsakaalin kuoren uloin osa raastamatta.
Raasta myös halloumi. Sekoita raasteet keskenään ja lisää joukkoon kananmunat, mustapippuri ja minttu.
Nosta massaa (noin 1/2 dl) paistinpannulle tai ohukaispannulle ja paista pihvejä rasvassa keskilämmöllä noin 4 minuuttia/puoli. Käännä pihvit varovasti lastan avulla. Massasta tulee noin 20 pientä pihviä.

koti ruoka-ja-juoma suosittelen oma-elama