Helpot porkkanakaurarieskat

Minun oli eilen tarkoitus tehdä perunarieskoja, mutta nopean jääkaappikatsauksen jälkeen totesin, että perunat ovat loppu. Okei, kauppa nyt ei ole kovinkaan kaukana meidän kodista, joten olisin toki voinut käydä nopeasti ostamassa tarpeet. Meiltä kuitenkin löytyi porkkanoita, joten päätinpä tehdä porkkanarieskoja! Näistä rieskoista tulikin todella maukkaita. Ja mitään kohotusainetta ei todellakaan tarvittu! 🙂

Porkkanarieskat (8 kpl)

2 isoa porkkanaa
1prk kermaviiliä
1dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
3rkl rypsiöljyä

1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita loput ainekset raasteen joukkoon.
2. Annostele kahdeksan saman kokoista taikinanokaretta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele nokareet tasaiseksi, käytä apuna jauhoja jotta taikina ei tartu käsiin.
3. Paista rieskoja +200 asteessa 15-20 minuuttia. Sipaise juuri uunista tulleiden rieskojen päälle voita ja tarjoile.

(Resepti löytyy Kaakao kermavaahdolla- blogista https://kotiliesi.fi/kaakao-kermavaahdolla/2015/03/10/helpot-porkkanarieskat/)

 

koti suosittelen ruoka-ja-juoma