Helppo ja nopea bataatti-vuohenjuustokeitto

Kokkailin elämäni ensimmäistä kertaa bataatti-vuohenjuustokeittoa. Bataattia olen käyttänyt keitoissa useasti aiemminkin, mutten ikinä vuohenjuuston kanssa. Keitto oli todella helppo tehdä – suurin työ oli bataattien ja porkkanoiden kuorimisessa 🙂 Maku oli ihanan pehmeä ja vuohenjuusto toi kyllä mukavan lisän ruokaan. Reseptissä mainittuja pinjansiemeniä minulta ei löytynyt, vaan ripottelin valmiin annoksen päälle kurpitsan siemeniä ja sipulirouhetta.

Tämä keitto lämmitti ihanasti pakkaspäivänä hiihtoreissun jälkeen 😊 Resepti löytyi täältä!

Bataatti-vuohenjuustokeitto

Ainekset (5 annosta)

 700 g bataattia
300 g porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
n.7 dl vettä
1/2-1 tl kuivattua timjamia
1 pkt (200g) vuohenjuustoa
n. 1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Valmistus

Kuori bataatit sekä porkkanat ja paloittele ne pienemmiksi. Leikkaa kuoritut sipulit kuutioiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa öljyssä. Lisää bataatit ja porkkanat, kuullota vielä hetki. Lisää vesi ja murennettu liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää kattilaan paloiteltu vuohenjuusto ja soseuta keitto kuohkeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele halutessasi esimerkiksi paahdetuilla pinjansiemenillä ja timjamilla ja tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Koti Ruoka ja juoma