Herkullinen mustikkakukko

Mustikkakukko on minulle erittäin tuttu herkku lapsuudesta vajaan 30 vuoden takaa. Toinen mummoistani teki hyvin usein mustikkakukkoa jälkiruoaksi. Tätä perinneherkkua nautittiin usein joko vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Mummoni keitti itselleen aina kahvia ja minä puolestaan join mehua 🙂 Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni tehdä itse mustikkakukkoa!  Mustikkakukon leipominen ei ollut ollenkaan hankalaa – ja lopputulos oli mitä maistuvin. Löysin tämän käyttämäni reseptin Valion sivuilta.

Mustikkakukko


Ainekset:
200 g voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:
8 dl pakastemustikoita
1 dl sokeria
1/2dl perunajauhoja

Tee näin:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.

Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 – 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 – 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.

Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 min.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *