Kesäkurpitsa-kookoskeitto
Kesäkurpitsa on ehdottomasti yksi lempparivihanneksistani! Olen käyttänyt kesäkurpitsaa mm. rieskoihin, keittoihin ja lasagneen. Täytetyt kesäkurpitsat ovat myös äärettömän hyviä. Bongasin vähän aikaa sitten Yhteishyvän sivuilta mielenkiintoisen reseptin, jossa kesäkurpitsakeitto saa makua mm. kookoksesta ja currysta. Uusia ruokia on mukavaa kokkailla, joten päätin ryhtyä tuumasta toiseen. Itse en tehnyt tällä kertaa tuota kesäkurpitsalisäkettä, ripottelin vain keiton päälle auringonkukansiemeniä ja basilikaa. Cayennepippuria ei löytynyt meidän maustekaapista, joten korvasin sen chilimausteella. Lopputulos oli todella maukas 🙂 (Kesäkurpitsalisäkkeen ohjeen löydät alkuperäisestä reseptistä!)
Kesäkurpitsa-kookoskeitto
Ainekset (4 annosta)
1 kpl kesäkurpitsa
1/2 kpl purjoa (valkoinen osa)
1 kpl valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
2 tl currya
1/2 tl kurkumaa
1/4 tl cayennenpippuria
5dl kasvislientä
400ml kookosmaitoa
1 kpl limen mehu
Tee näin
Kuutioi keittoon tuleva kesäkurpitsa.
Halkaise, huuhtele ja kuivaa purjo hyvin. Hienonna purjon valkoinen osa. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota purjon valkoista osaa kaksi minuuttia. Lisää valkosipuli, curry, kurkuma ja cayennenpippuri.
Lisää kesäkurpitsat ja kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia.
Lisää keittoon kookosmaito ja limen mehu, soseuta ja kuumenna uudelleen. Annostele lautasille.