Kukkakaalicurry
Tein pari päivää sitten elämäni ensimmäistä kertaa kukkakaalicurrya! Bongasin ohjeen kasvisruokasivustolta, ja reseptin ainekset vaikuttivat niin herkullisilta, että oli pakko ryhtyä heti kokkailemaan. Lopputulos oli erittäin maukas ja maistui koko perheelle. Itse käytin tavallisen riisin sijaan Risellan riisi-kauraseosta. Tätä ruokaa tulee satavarmasti tehtyä uudelleen, niin hyvää se oli 🙂
Kukkakaalicurry (4 annosta)
Ainekset
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
1 (800 g) kukkakaali
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl currya
1tlk (500 g) tomaattimurskaa
1tlk (400 g) kookosmaitoa
1ps (65 g) babypinaattia
1prk (227 g/140 g) ananaspaloja mehussa
1tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
Lisäksi
keitettyä riisiä
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
Hienonna kuorittu sipuli ja kuoritut valkosipulinkynnet. Viipaloi chili ja poista halutessasi siemenet. Revi kukkakaalista kukinnot ja paloittele varsi.
Kuumenna öljy korkeareunaisella pannulla. Lisää curry, sipulit ja chili ja kuullota kasvikset mausteöljyssä.
Kumoa pannulle kukkakaalit ja sekoita. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito.
Keitä currya ilman kantta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat kypsiä.
Lisää babypinaatit ja ananakset liemineen ja mausta curry suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kuumenna ruoka ja tarjoa korianterin ja keitetyn riisin kanssa.
(Alkuperäinen resepti löytyy täältä!)