Lähimetsässä

Luonto rauhoittaa ja rentouttaa stressaavissa elämäntilanteissa. On tutkittu juttu, että esimerkiksi  metsässä liikkuminen alentaa verenpainetta sekä laskee stressitasoja. Nyt kun koronatilanne on siinä pisteessä, että rajoituksia on paljon, mutta ulkoilu sallittua, ovat luontopolut ja kansallispuistot täyttyneet suurista määristä ihmisiä. Tällä hetkellä kannattaakin välttää ulkoilu/retkeilypaikkoja, jotka ovat ruuhkaisia. Täällä Uudellamaalla esimerkiksi Nuuksio ja Sipoonkorven kansallispuisto ovat olleet ihan täynnä etenkin viikonloppuisin. Suosia kannattaa lähiluontoa, ja yleisestikin vähemmän tunnettuja retkeilykohteita.  Rauhallisia paikkoja onneksi löytyy maastamme paljon!  Kannattaa myös muistaa pitää turvaväli muihin ihmisiin, ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Ja luonnollisesti jäädä kotiin lepäämään, jos olo tuntuu sairaalta.

Ohjeistuksia olen viime aikoina seurannut luontoon.fi- sivustolta sekä THL:n sivuilta. Tuolta luontoon.fi löytyy muuten kivasti eri ulkoilureittejä ympäri Suomea! Myös Retkipaikka on monipuolinen ja hyväksi havaittu sivusto retkeilyyn liittyvissä asioissa.

Tässä teille muutama keväinen (ja toivottavasti samalla rauhoittava) kuva lähiluonnosta. Kaikesta epävarmuudesta huolimatta – hyvää alkanutta viikkoa 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *