Maailman parhaat pinaattiletut

Pinaattiletut olivat jo ala-asteella yksi lemppariruoistani. Odotin aina innolla sitä hetkeä, kun koulun seinällä olevassa ruokalistassa oli maininta pinaattiletuista. Nyt aikuisiällä teen yhä säännöllisesti tätä rautapitoista ruokaa – varsinkin sen jälkeen kun Tobias täytti vuoden (alle yksi vuotiaille pinaattia ei suositella korkean nitraattipitoisuuden vuoksi!)  Jossain vaiheessa tein letut pakastepinaatista, mutta olen nyt huomannut sen, että tuoreesta pinaatista tulee  maukkaimmat letut 🙂

Olen käyttänyt allaolevaa ohjetta (lähde: http://www.tiskivuorenemanta.fi/2017/09/pinaattiletut-tuoreesta-pinaatista/) ja meidän kolmihenkiselle perheelle puolitetusta taikinasta riittää hyvin syötävää! Nam 🙂

Pinaattiletut 

0,5 l maitoa
200g tuoretta pinaattia
3dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
0,5tl sormisuolaa
1tl sokeria
0,25dl sulatettua voita

Valmistusohje:
Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet. Aja pinaatti maidon kanssa tasaiseksi vihreäksi seokseksi sauvasekoitinta tai tehosekoitinta apuna käyttäen. Lisää joukkoon jauhot, kananmunat, suola, sokeri ja sulatettu voi. Sekoita taikina kertaalleen ja anna sen turvota tovi. Paista letut kuumalla paistinpannulla voissa. Tarjoile pinaattiletut puolukkahillon kera.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.