Nokkoslettuja, pääsykokeita ja kesän tuntua

On ollut mahtavaa huomata että kesä saapuu kovaa vauhtia! Aivan yhtäkkiä luonto on herännyt talviuniltaan ja ulkona näyttää niin vehreältä. Ennen takkia ja pipoa vaatineet kevätkelit ovat muuttuneet kertaheitolla jopa mekon mahdollistaviin päiviin.  Tämä muutos on ollut todella virkistävää tämän pitkään kestäneen koronahässäkän keskellä 🙂 En ole pitkään aikaan tänne kirjoitellut kuulumisia, sillä tänä keväänä ajatukset ovat tuntuneet välillä olevan jotenkin hakoteillä. Olen monesti istahtanut tähän koneen äärelle huomatakseni ettei mitään tekstiä synny. Meinasinkin nyt naputella joitain ajatelmia sieltä sun täältä, lähestyvästä kesästä ja sellaisesta. Kaikesta siitä mitä on puuhailtu ja mitä on mielen päällä.

Alla olevan kuvan otin eräänä aurinkoisena viikonloppuna Sipoonkorven kansallispuistossa. Oli lämmin aamu ja sain kävellä pitkin kapeita polkuja aivan yksin (harvinaista herkkua!) Bongasin parin tunnin aikana mm. rantakäärmeen ja ainakin kymmenen eri lintulajia. Oli ihanaa istua, kuunnella luonnon ääniä ja olla vaan. Nautin todella paljon kun sain hetken olla ihan yksin ja rauhassa.

En varmaan ole ainoa jonka mielestä kirsikkapuut ovat jollain tapaa taianomaisia? Näiden lisäksi omenapuut ovat ehdottomasti lemppareitani.

Jossain päin Keskuspuistoa ihmettelemässä mitä metsästä löytyy. Kuvan ottamisen jälkeen kaksi uteliasta oravaa tuli puolestaan ihmettelemään minua ja poikaa 🙂

Olen tänä keväänä tehnyt paljon ruokaa parsasta. Testailemani parsapiirakka oli äärettömän hyvää. Tein myös eräänä päivänä nokkoslettuja ja nyt tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus kokkailla nokkoskeittoa. Oletteko te hyödyntäneet nokkosta ruoanlaitossa?

Keväällä/kesällä on myös ihanaa käydä retkillä ja syödä eväitä ulkona. Odotan sitä hetkeä kun evääksi voi ostaa mm. kotimaisia mansikoita 🙂

Yksi iso asia mihin on viime aikoina uponnut aikaa on vene. Meidän perheessä on nyt vanha, mutta hyvin palvellut pieni retkivene! Minulta ei kannata kysyä veneestä sen enempää, en ymmärrä ihan kauheasti teknisistä asioista 🙂 Yöpymään siellä siis pystyy. Olen yrittänyt opiskella veneen käyttöä ja merisääntöjä ahkerasti. Nyt piakkoin olisi tarkoitus mennä yöksi veneelle ensimmäistä kertaa. Jännää.

Meidän kesän kuviot menevät niin että Tobias lomailee kesän ja menee hoitoon elokuussa. Poika odottaa että pääsee mummon ja ukin luokse ihmettelemään kanoja ja muita eläimiä. Myös uusi serkkutyttö odottaa hoitajaa 🙂 Mieheni puolestaan jää pitkälle lomalle ensi kuussa, ja minä teen töitä mahdollisuuksien mukaan koko kesän. Ai niin, arvatkaas mitä! Hain pariin kouluun. Olen ollut tästä niin innoissani! 🙂 Yhdet yliopiston pääsykokeet minulla olikin jo, ja tiedossa olisi vielä ammattikorkeakoulun kokeet. Olen silmäillyt myös jatkuvaa hakua ammattikoulun puolelta, mutten ole vielä ihan varma haenko sinne. Kaikki nämä koulujutut ovat ihanan jännittäviä – minusta olisi mukavaa jälkeen olla koulunpenkillä. Olen muutenkin paljon miettinyt alanvaihtoa ja olisin niin onnellinen jos saisin jotain uutta syksyyn. Haitteko te kouluun tänä keväänä?

Mutta nyt on valmistauduttava työpäivään. Ensi viikolta odotan eniten joogatuntia (pitkästä, pitkästä aikaa) ja kesämuskaria pojan kanssa. Olen luvannut myös mennä käymään serkkuni uudella puutarhamökillä ja meinasinpa treffata myös ystävääni. Hyvää viikonloppua teille kaikille. Sieltä se kesä tulee! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *