Heinäkuun hitit

Hetki: kun oltiin kauniina heinäkuisena iltana merellä veneellä. Käytiin Kaunissaaressa, bongattiin ihana Söderskärin majakka, ja oltiin yötä Pirttisaaressa. Oli jotenkin hyvä olla. Ilmassa oli jo lähestyvää syksyä 🙂

Rutiini: marjastusretket 🙂

Kauneusjuttu: Atopikin kasvovesi

Ruoka: kasvissushi

Asuste: hellehattu

Hankinta: itikkamyrkky oli todella tarpeellinen hankinta 🙂

TV/Netflix-sarja: Unsolved Mysteries

Juoma: aamukahvi

Löytö: Kuopion reissulla VB-Valokuvakeskukselta löytyi koskettava

Meeri Koutaniemen & Gertrude Bellin näyttely ❤️

Leffa: katsoin pitkästä aikaa Koskemattomat. Edelleen todella hyvä!

Biisi: Pyhimys – Fuck the world

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo oma-elama

Lakkaunelmatorttu

Minut on voinut viime viikkoina löytää metsästä itikoiden ja paarmojen ympäröimänä 😀 Löysin nimittäin kaksi pientä suota, joista on löytynyt todella runsaasti lakkoja! Ja runsaalla tarkoitan oikeasti isoa määrää lakkoja. En ole varmaan ikinä aiemmin saanut pakkaaseen näin paljon hillaa mitä olen nyt tämän kuun aikana poiminut. Minä leivon harvoin mitään makeaa, mutta nyt kokeilin tehdä lakoista tällä reseptillä (alkuperäinen löytyy Valion sivuilta!) unelmatortun. Lopputulos oli todella hyvä ja kääretorttu maistui koko perheelle. Nam! 🙂

Oletteko te löytäneet lakkoja?

Lakkaunelmatorttu

Ainekset:

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3dl lakkoja

Ohje:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahdon joukkoon siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min.

Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, sokerit sekä lakat hieman soseutettuna.

Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu rullalle niin, että saumakohta jää tortun alle. Anna tortun tekeytyä kylmässä muutama tunti leivinpaperiin käärittynä.

koti ruoka-ja-juoma suosittelen