20 kuvaa kuluneelta kesältä














Jälleen eilen etsin käsiini paksut nahkahanskat ja suuntasin kohti tuttua metsän laitaa, josta löytyy nokkospuskia. Tarkoitukseni oli tehdä lounaaksi hyväksi havaittuja nokkoslettuja 🙂 Nokkosen ravinto-arvo on korkea – se sisältää runsaasti mm. rautaa ja kalsiumia. Nokkosessa on myös enemmän C-vitamiinia kuin esimerkiksi appelsiinissa! Melkoinen superkasvi siis. Mielestäni nokkonen on myös todella hyvän makuinen. Nokkoset kannattaa kerätä luonnosta ennen kukintaa (alkukesällä) sekä muistaa etsiä puhtaita kasvupaikkoja.
Nämä nokkosletut valmistin Marttojen reseptillä.
Ennen lettutaikinan tekemistä huuhtele ja kiehauta nokkosen lehdet. Itse soseutin keitetyn nokkosmassan sauvasekoittimella ja lisäsin sitten lettutaikinan joukkoon 🙂 Letut maistuivat todella hyviltä puolukkahillon kera nautittuna!
Valmistusohje:
2 munaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
Vatkaa munien rakenne rikki.
Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
Lisää sitten loput maidosta, nokkoset, suola ja öljy.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.