20 kuvaa kuluneelta kesältä

Matkustimme Pohjois-Savoon juhannusaattoa edeltävänä iltana. Olemme täällä maalla yhä (teimme pienen reissun pohjoiseen) mutta tarkoitus olisi palata kaupunkiin huomenna. Tässä kuvassa makoilen hellepäivänä riippukeinussa pitäen samalla silmällä pihalla touhuavaa Tobiasta ja kahdeksaa kanaa sekä yhtä kukkoa 🙂
Juhannusaattona olimme mieheni kanssa kahdestaan mökillä. Ensin saunottiin savusaunassa vanhempieni luona ja sitten suuntasimme mökille. Kävimme keskiyöllä kalassa…
…ja bongasimme meille uusia saaria!
Yhteen niistä rantauduttiinkin syömään eväitä 🙂
Auringonlaskut järveltä käsin katsottuna ovat vaan niin kauniita. Odotan myös innolla sitä kun palaamme kaupunkiin ja päästään omalla veneellä merelle iltaisin.
Ilta-auringon valaisemia kasveja eräässä pienessä saaressa <3
Hellepäivinä kasteltiin ahkerasti mm. näitä tomaatin taimia. Onneksi mieheni isä pystyi kastelemaan meidän yrttejä Vantaalla sillä aikaa kun me olimme täällä.
Pääsin ratsastamaan metsään! Nautin niin paljon tuosta tunnista 🙂 Minulla oli tällä kertaa heppana parikymppinen suomenhevostamma. Hän oli kyllä aivan mahtava tapaus. Sopiva sekoitus itsepäisyyttä ja lempeyttä 🙂
Tahvo-kukko ja yksi kanoista ihmettelemässä isäni mopoa. Tämä kanapoppoo on kyllä hauska ja erittäin seurallinen sekä ihmisläheinen 😀
Kuinka moni teistä on ollut mukana heinänteossa? Heinänteko tuo mieleen lapsuuden kesät. Isälläni ei enää hetkeen ole ollut eläimiä, joten nämä heinät menevät jälleen myyntiin 🙂
Savosta ajelimme pienelle reissulle Hossan kansallispuistoon. Vietimme siellä kaksi yötä ihmetellen ympäristöä ja viettäen aikaa kävellen/kalastaen/veneillen. Ihan mahtava paikka!
Hossan jälkeen suunnattiin Oulangan kansallispuistoon. Säätkin suosivat, eikä ollut liian kuumaa.
Näissä maisemissa sielu lepää.
Vinkki Kuusamon seudulla matkaaville ja liikkuville! Maalaispysäkki Arola (Kemijärventie 320, Kuusamo) on aivan ihana ja sympaattinen paikka, josta löytyy mm. kahvila, kotieläimiä ja myytävänä olevia lähituotteita. Lämmin suositus <3
hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo oma-elama

Maukkaat ja terveelliset nokkosletut

Jälleen eilen etsin käsiini paksut nahkahanskat ja suuntasin kohti tuttua metsän laitaa, josta löytyy  nokkospuskia. Tarkoitukseni oli tehdä lounaaksi hyväksi havaittuja nokkoslettuja 🙂 Nokkosen ravinto-arvo on korkea – se sisältää runsaasti mm. rautaa ja kalsiumia. Nokkosessa on myös enemmän C-vitamiinia kuin esimerkiksi appelsiinissa! Melkoinen superkasvi siis.  Mielestäni nokkonen on myös todella hyvän makuinen. Nokkoset kannattaa kerätä luonnosta ennen kukintaa (alkukesällä) sekä muistaa etsiä puhtaita kasvupaikkoja.

Nämä nokkosletut valmistin Marttojen reseptillä.
Ennen lettutaikinan tekemistä huuhtele ja kiehauta nokkosen lehdet. Itse soseutin keitetyn nokkosmassan sauvasekoittimella ja lisäsin sitten lettutaikinan joukkoon 🙂  Letut maistuivat todella hyviltä puolukkahillon kera nautittuna!

 

Nokkosletut

Valmistusohje:
2 munaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä

Vatkaa munien rakenne rikki.
Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
Lisää sitten loput maidosta, nokkoset, suola ja öljy.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma