Parsa-fetapaistos
Olen ollut todella iloinen siitä lähtien kun näin kaupoissa tämän kevään ensimmäiset parsat! 😍 Olen suuri parsan ystävä ja mielestäni tämä vihannes ehdottomasti on yksi kevään parhaimmista jutuista. Yksi lemppariresepteistäni on tämä parsa-fetapaistos, joka on super simppeli tehdä. Lopputuloksena on maukas ja raikas ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Alkuperäisen reseptin löydät täältä!
Parsa-fetapaistos
Ainekset:
1 nippu parsaa
1 paketti fetaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
+ oliiviöljyä
+ mustapippuria
(+ suolaa)
Valmistus:
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Leikkaa parsoista kovat kannat pois, halkaise kirsikkatomaatit ja murusta feta. Laita parsat ja kirsikkatomaatit uunivuokaan ja murustele feta päälle.
Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja mustapippuria. Feta on suolaista, joten suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä.
Nosta vuoka uunin ylimmälle tasolle, mahdollisimman lähelle uunivastuksia ja paista noin 15-20 minuuttia, kunnes feta on reunoiltaan ruskistunut ja parsa napakan kypsää.
Sillä aikaa kun paistos on uunissa, keitä kylkeen haluamasi lisuke, esimerkiksi kvinoa toimii paistoksen kanssa mainiosti.