Kuutamohiihtoa, lunta ja kevään merkkejä

 

Viime viikko vierähti todella nopeasti, kun olimme lomailemassa vanhempieni luona. Näin sukulaisiani ja ystäviäni, pyrin ulkoilemaan mahdollisimman paljon pojan kanssa, leivoin, saunoin, otin omaa aikaa, ja nukuin ihmeellisen hyvin. Unet ovat olleet viime viikkoina vähäisiä, joten tämä muutos oli kyllä erityisen toivottu. Pieni koti-ikäväkin taas tuli, kun oli niin kivaa. Tässäpä muutama kuva Savon reissulta!

Savossa lunta oli vielä sen verran, että pystyi hiihtämään. Kävinkin jokaisena päivänä hiihtämässä pelloilla ja parina päivänä järven jäällä. Oli kyllä ihanaa liikkua talvisessa luonnossa, useimmiten täydellisessä hiljaisuudessa. Kävimme myös pojan kanssa useasti laskemassa mäkeä pulkalla, ja se vasta hauskaa olikin! 😀

Kävimme äitini kanssa yhtenä iltana Kiuruvedellä kuutamohiihdossa. Ukki hoiti poikaa hiihdon ajan. Tapahtuma oli kyllä positiivinen yllätys! Hiihtoreitti (vajaa 15km) kulki järven jäällä, ja se oli valaistu ulkotulilla. Reitin varrella sijaitsevasta majatalosta ja ulkopisteiltä sai myös kuumaa mehua. Paikan päällä oli hyvä tunnelma ja kanssahiihtäjät ihanan iloisia 🙂

Luonnosta löytyi jo merkkejä keväästä. Aurinko paistoi monena päivänä niin kivasti 🙂

Lämmitettiin myös meidän vanhaa savusaunaa pariin otteeseen. Kuutamo toi omanlaisensa tunnelman erääseen saunailtaan. Kynttilänvalossa oli hyvä kylpeä ja rauhoittua ♥️

hyvinvointi oma-elama

Kukkakaalicurry

Tein pari päivää sitten elämäni ensimmäistä kertaa kukkakaalicurrya! Bongasin ohjeen kasvisruokasivustolta, ja reseptin ainekset vaikuttivat niin herkullisilta, että oli pakko ryhtyä heti kokkailemaan. Lopputulos oli erittäin maukas ja maistui koko perheelle. Itse käytin tavallisen riisin sijaan Risellan riisi-kauraseosta. Tätä ruokaa tulee satavarmasti tehtyä uudelleen, niin hyvää se oli 🙂

Kukkakaalicurry (4 annosta)

Ainekset
sipuli
valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
(800 g) kukkakaali
rkl oliiviöljyä
rkl currya
1tlk (500 g) tomaattimurskaa
1tlk (400 g) kookosmaitoa
1ps (65 g) babypinaattia
1prk (227 g/140 g) ananaspaloja mehussa
1tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria

Lisäksi 
keitettyä riisiä
1/2 ruukkua tuoretta korianteria

Hienonna kuorittu sipuli ja kuoritut valkosipulinkynnet. Viipaloi chili ja poista halutessasi siemenet. Revi kukkakaalista kukinnot ja paloittele varsi.
Kuumenna öljy korkeareunaisella pannulla. Lisää curry, sipulit ja chili ja kuullota kasvikset mausteöljyssä.

Kumoa pannulle kukkakaalit ja sekoita. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito.

Keitä currya ilman kantta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat kypsiä.

Lisää babypinaatit ja ananakset liemineen ja mausta curry suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kuumenna ruoka ja tarjoa korianterin ja keitetyn riisin kanssa.

(Alkuperäinen resepti löytyy täältä!)

hyvinvointi ruoka-ja-juoma suosittelen