Päiväretki Korkeakoskella ja Tuovilanlahdessa

Kävimme viime viikolla perheen kanssa pienellä päiväretkellä Korkeakoskella ja Tuovilanlahden kylällä. Molemmat paikat sijaitsevat Kuopion kupeessa Maaningalla. Olen itseasiassa käynyt Tuovilanlahdessa ihan pienestä lapsesta lähtien, sillä mummollani oli sukulaisia sielläpäin. Jos liikutte Pohjois-Savossa nyt kesällä, ja miksei myöhemminkin, niin suosittelen lämpimästi näitä kahta ihanaa kohdetta.

Tuovilanlahti on pieni ja sympaattinen kylä, josta löytyy mm. kirpputori, kahvila, vanhassa koulussa sijaitseva majoituspalvelu ja Suomen korkein vesiputous, Korkeakoski. Kävimme ensin juomassa kahvit Makasiini-kahvilassa, joka sijaitsee Tuovilanlahden satama-alueella. Kahvila on auki kesä-heinäkuun. Minusta tämä paikka on aivan ihana – varsinkin aurinkoisena päivänä on kiva istuskella terassilla kahvikupponen kädessä 🙂

Makasiini-kahvila ulkoapäin
Montakohan lisäkiloa tuolla Savon reissulla tulikaan… Kääks 🙂
Näkymät satama-alueelta

Kahvien jälkeen suuntasimme Aholan kirpputorille. Noh, minä rakastan vanhoja rakennuksia, joten olin innoissaan jo pelkästään tuosta talosta! 😀 Kierreltiin pöytiä tovi ja löysimmekin Tobiakselle muutaman vaatteen. Kirpputorin yhteydessä olisi ollut myös kotiseutunäyttely, mutta tulimme tosiaan paikalle 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa, niin emme näyttelyä ehtineet katsomaan. Ensi kerralla sitten. Kirpputori oli persoonallinen, ja täytyy antaa iso plussa todella ystävällisestä asiakaspalvelusta.

Kirpputori edestä..
..sivulta..
..ja sisältä 🙂

Kuinka moni teistä on käynyt Korkeakoskella? 🙂 Kyseessä on siis Suomen korkein koski ja korkeutta sillä on noin 36 metriä. Korkeakoskelta löytyy pieni kahvila (muistaakseni auki vain kesällä) ja tulentekopaikka. Korkeakoskelta lähtee myös luontopolku, jota pitkin pääsee Tuovilanlahteen (tämän haluaisin joku päivä kiertää..) Parhaimmillaan Korkeakoski lienee keväällä kun vesimäärä on suurempi, mutta varsin kaunista oli nytkin!

kulttuuri oma-elama suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *