Ajatuksia tämänhetkisistä kulutustottumuksista

Tänään olen järjestellyt mm. vaatehuonetta. Kävin läpi sukka-ja alushousuvarastoni. Juuri nyt minun ei tarvitse ostaa alushousuja eikä sukkia. Ja muutenkaan en tarvitse mitään vaatteita. Käytän kaiken loppuun asti. Kyllähän siinä pitkä penni säästyy, kun ei vaan osta mitään. Ostan vasta sitten, kun todella jotain tarvitsen. Ja kun ostan niin haluan vaatteen olevan kestävämmin valmistettu tai luonnolle parempi.

Ostan oikeastaan nykyään vain ruokaa ja hygieniatuotteita. Ja tarvittaessa uusin kyllä kodin tavaroitakin, jos se tavara on minulle tarpeellinen. Mitään tarpeetonta en osta pieneen asuntooni tilaa viemään. Tämä sopii hyvin mielelle ja kukkarolle.

Tällä hetkellä pääsee halvalla harrastustenkin suhteen, kun rahaa menee lähinnä vain suoratoistopalveluihin. Ei ole juurikaan kodin ulkopuolisia menoja.

Aikoihin en ole luotolla ostanut mitään. Viimeksi oli marraskuussa pakkotilanne käyttää luottokorttia, kun S-ketjussa ei yhden päivän aikana toiminut kuin vain heidän omat korttinsa. Ja siis minun palkkani ei mene S-pankkiin, joten ei ollut muuta kuin s-luottokorttia mahdollista käyttää. No, siihen ei kuollut.

Eli siis nykyään minun kulutustottumuksiani ohjaa paljolti se, että mihin saatu palkka riittää. Jos ei ole rahaa niin sitten en vain osta. Niin helppoa se on. Ja silloin, kun on rahaa, voin tehdä aina joitakin hyviä ja kestäviä hankintoja. Hankintoja, jotka perustuvat sen hetkiseen tarpeeseen ja parempaan harkintaan kuin ennen.

Tällä tyylillä siis eteenpäin!

Nähdään!

-Sanna-

 

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *