Huolehdi aina tietyt asiat

Pärjäät aina ja missä vaan hyvin, kun pidät huolta, että sinulla on perusasiat kunnossa. Maksa vuokra ja muut asumiskulut ja siivoa säännöllisesti. Vie roskat roskiin ja älä kerrytä turhaa tavaraa asuntoon. Himosiivooja ei kuitenkaan tarvitse olla. Pienten lasten äitien varsinkaan ei kannata käyttää enempää aikaa siivoamiseen kuin lapsiinsa. Yhteinen aika on tärkeämpää kuin kiiltävä koti.

Huolehdi, että vaatteet ovat puhtaat, tiskit tiskattu ja että jääkaapissa on ruokaa. Nämä ovat tärkeimmät kodin asiat.

Itsestään myös kannattaa yrittää huolehtia. Älä juo alkoholia juuri koskaan. Käy lääkärissä, kun on tarve ja ota lääkkeesi, jos niitä on sinulle määrätty. Hanki itsellesi ammatti ja töitä. Käy töissä tekemässä ne asiat, mitkä siellä kuuluu ja lepää tarpeeksi vapaa-ajallasi.

Ilmoita aina poliisille, jos sinua pahoinpidellään henkisesti tai fyysisesti. Äläkä anna kenenkään käyttää sinua taloudellisesti hyväkseen. Yksinhuoltajaäitien kannattaa myös pitää mielessä, että on olemassa niitä miehiä, jotka pitävät lapsista väärällä tavalla.

Katsellessani Netflix sarja Maidia pyörivät mielessäni menneiden 20 vuoden asiat. Ja tässä siis aika hyvä selviytymislista alaikäisten lasten äideille.

Elämä on joskus karua, mutta voit itse vaikuttaa paljon, mihin suuntaan se tulee menemään. Itsensä hoitaminen ja kehittäminen kannattaa aina.

Hyvää yötä ja nähdään!

-Sanna-

 

 

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *