Kuntoilusta endorfiiniä

Olen nyt päivittäin pyrkinyt kävelemään vähintään 8000 askelta. Tänään vapaapäivänä laiskottelin aamun ja aamupäivän katsellen Salkkareita ja kuunnellen kirjaa. Iltapäivällä kahvittelun jälkeen päätin lähteä kävelemään kerralla koko sen 8000 askelta. Jaksoin kyllä kävellä ihan hyvin kerrallakin koko määrän. Minulla oli juomapullo mukana ja aurinkolasitkin tarvittiin. Nyt kun syksy on jo todella lähellä, ei kuitenkaan ollut liian kuuma kävellä, vaikka aurinko paistoikin.

Kotiin palattuani tein vielä neljä helppoa jumppaa, yhteensä 35 min. Näihin sisältyi mm. keppijumppa ja helppo hiit-treeni. Kaiken tämän liikunnan jälkeen oli aivan ihana olo. Vähän sellainen kuin silloin, kun vietän aikaa miesystävän kanssa. Endorfiinit pääsivät valloilleen elimistössäni, koska liikunta kesti tarpeeksi kauan. Ihanaa!

Yleensä minulle kertyy tuo 8000 päivän aikana pienissä pätkissä. Mutta vapaapäivinä aion ehdottomasti ottaa tämän tavan, että lähden ulos kävelemään kerran päivässä ja kävelen kerralla 8000 askelta. Ja jumppaan aina kuin vain ehdin ja se sopii aikatauluuni.

Tänään oli juuri sopivasti liikuntaa. Ja koska pyrin noudattamaan 1400 kcal dieettiä niin en tuon enempää kyllä viitsi rehkiäkään. Rajansa kaikella. Liikunnastakin menee helposti ilo, jos uuvuttaa itsensä täysin tai hankkii rasitusvamman jalkaansa.

Mutta siis olen tyytyväinen, että liikun enemmän ja syön vähemmän. Tai siis lähinnä, että syön vähemmän sokeria. Tämän lisäksi olen nukkunutkin ihan hyvin. Tänään ajoissa taas nukkumaan niin jaksaa huomenna taas liikkua ja tehdä vähän muutakin.

Hyvää illanjatkoa ja nähdään!

-Sanna-

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *