Minun salaisuuteni on hyväksyvä tietoinen läsnäolo

Minua on jo pitkään auttanut jaksamaan erilaiset mindfulness ja meditaatioharjoitukset. Ne rentouttavat ja parantavat keskittymiskykyä. Koen oloni paremmaksi useimmiten tehtyäni tällaisen harjoituksen.

Hyväksyvä tietoinen läsnäolo on huomion suuntaamista tiettyyn kohteeseen tarkoituksellisesti, tässä hetkessä ja arvostelematta. Asiat laitetaan merkille juuri sellaisina kuin ne ovat, tuomitsematta ja arvottamatta.

Ajatukset eivät ole tosiasioita. Ajatukset ovat vakuuttavia, joten uskomme niihin. Ajatuksiin saa etäisyyttä suhtautumalla niihin mielensisäisinä tapahtumina, ei välttämättä tosiasioina. Tällä on vaikutusta myös ajatusta seuraaviin tunteisiin ja käyttäytymiseen.

Hyväksyminen ja itsestä huolen pitäminen. Kokemuksen hyväksyminen on tie kärsimyksestä vapautumiseen. Se tarkoittaa kokemuksen laittamista merkille sellaisena kuin se on, tuomitsematta tai arvottamatta sitä tai pyrkimättä siitä eroon. Tämä on uudenlainen suhtautumistapa kokemuksiin, jotka vetävät huomiotamme voimakkaasti puoleensa.

Lue lisääJa täältä löydät harjoituksia!

Nähdään!

-Sanna-

Kuva on Pixabaysta.

hyvinvointi mieli terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *