Miten koronavirus on vaikuttanut minun elämääni kevään aikana?

Tänä keväänä meillä kaikilla ihmisillä maailmassa on ollut yhteinen haaste. Miten selvitä saamatta koronavirustartuntaa ja miten selviytyä sen mukanaan tuomista muista haasteista. Pohdinkin tänään, että miten itse olen selviytynyt ja miten tämä kaikki on vaikuttanut minun elämääni.

Ensimmäisenä tulee mieleeni, että olen pysynyt koko poikkeusoloajan terveenä. Olin viimeksi flunssainen juuri silloin, kun poikkeusoloja alettiin asettaa, mutta se meni ohi ilman koronatestejä. Enkä edes epäile tuolloin sairastaneeni koronaa.Tuskinpa olisin selvinnyt niin vähillä oireilla. Mutta siis harvemmin sitä on ollut näin terve koko kevään ajan, että ei edes nuhaa ole ollut.

Töissä olen käynyt entiseen tahtiin ja palkka on pysynyt samana.En ole joutunut pyytämään maksuvapaita kuukausia velkoihini enkä laittamaan velkoja ulosottoon. Taloudessa ei siis mitään erikoista. Linja-autot myös ovat minun kohdallani kulkeneet sujuvasti ja useimmiten väljyyttä on ollut tarpeeksi.

Ihmissuhteisiini tämä aika on vaikuttanut niin, että en ole tavannut ihmisiä juurikaan vapaa-ajallani. Mutta huomisesta alkaen tähän tulee minun kohdallani muutos. Huomenna kahvitellaan rajoitusten mukaan pojan ylioppilaaksi pääsyn kunniaksi lähimpien perheenjäsenten kesken. Näen vihdoin isomman poikani , pikkusiskoni ja isäni livenä.

Miesystävän kanssa etäsuhde on pysynyt kasassa ja kesäkuussa on treffit sovittuna. Aito rakkaus kestää läpi tällaisenkin kamalan elämää rajoittavan ajan. Toukokuun matkamme on siirtynyt syyskuulle ja silloin sitten lennetään Prahaan, jos se vaan on silloin sallittua.

Harrastuksista on jäänyt pois kuntosali ja elokuvissa käyminen. Sen sijaan minulla on ollut tiuhassa käytössä BookBeat, Netflix ja Yogaia. Näillä pärjää kyllä. Mutta kyllä minä leffaan menen heti taas, kun pääsee.

Kesällä aion siis vapaa-ajallani palata pikkuhiljaa kohti normaalimpaa elämääni. Tämän teen ihan psykologisista syistä. Kuka nyt oikeasti haluaa koko kesän viettää pelkästään omissa kotinurkissaan, varsinkin kun on tottunut liikkumaan vapaasti. Olen jopa alkanut katsella kesälle risteilyvaihtoehtoja. Haluan jatkaa elämääni sellaisena kuin se oli ennen tätä kaikkea kamalaa.

Tiedän kyllä, että koronavirus ei ole kadonnut minnekään. Tekemiset täytyy miettiä vielä pitkän aikaa tarkkaan. Pidänkin kiinni turvaväleistä mahdollisuuksien mukaan ja huolehdin omasta hygieniastani. Näillä pärjää jo aika hyvin.

Nähdään!

-Sanna-

Kuva on Pixabaysta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *