Onko minulla tarpeeksi omaa aikaa?

Valitukseni ja hehkutukseni omasta ajastani ovat selvästikin aiheuttaneet närää lukijoiden mielissä. Ymmärrän tämän ihan täysin. Itsekin olin joskus kateellinen muiden omasta ajasta. Minulla on joskus ollut elämänvaihe, jossa minulla ei ollut oikeastaan yhtään omaa aikaa. Silloin, kun pojat olivat pieniä ja olin yksinhuoltaja.

Tästä johtuen olenkin nyt hehkuttanut liikaakin tätä uutta elämänvaihettani, jossa minulla tosiaankin on paljon omaa aikaa. Niin paljon, että kaipaan kyllä nytkin miestäni, joka asuu etäällä. Nyt minulla on kaksi vapaata edessä, mutta mies on tietenkin töissä. No, pojat tulevat huomenna käymään ja voisin käydä vanhempiani katsomassa. Mutta siis tosiaan vapaa-ajallani minun ei tarvitse huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestäni. Ja hyvä niin.

Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on ihan oikeasti aikaa tehdä kaikkea mitä haluan. Tosin korona-aika rajoittaa tekemiset kotiin ja kuntoiluun. On hyvä, että on aikaa kävellä 8000 askelta päivässä, jumpata, syödä tasaisesti, kuunnella kirjaa, katsoa sarjoja tv:stä ja joskus ihan vaan olla.

Työssä käyminen sopii minulle hyvin tässä elämänvaiheessa. On hyvä, että on jotain mikä tuo vähän haastetta ajankäyttöön. Ja ilman työtä minulla olisi kyllä ihan liikaa omaa aikaa. Niin paljon, että ei siitä taitaisi edes nauttia. En siis koe tarvetta vähentää työssäkäyntiäni. Se sopii parhaiten siihen vaiheeseen, kun lapset ovat pieniä. Ei pienten lasten vanhempien kyllä ole mitenkään pakko tehdä täyttä työaikaa. Minun mielestäni siinä elämänvaiheessa pystyy hyvin elämään pienemmillä tuloilla. Ei tarvitse olla kaikkea materiaa ja kallista kulissia. Tärkeintä on, että voi viettää aikaa lasten kanssa mahdollisimman paljon.

Mutta siis vastaus omaan kysymykseeni on, että minulla on tällä hetkellä mielestäni riittävästi omaa aikaa. Joskus vaan on esim. neljä iltavuoroa peräkkäin, jolloin ei ehdi oikeastaan juuri mitään. Minä tykkään nukkua iltavuoropäivinä pidempään. Toki sen 8000 askelta ehtii saada kerättyä. Mutta en minä nyt kyllä halua niistä iltavuoroistakaan valittaa. Nopeastihan ne ohi menevät töissä ollessa ja nukkuessa.

Hyvää illanjatkoa teille ja nähdään!

-Sanna-

 

Kuva on Pixabaysta!

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *