Osaatko käyttää kateuden hyväksesi?

Kateus on meille kaikille tuttu tunne. Jokainen meistä on joskus kateellinen. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Itse muistan lapsuudestani, miten kateellisuutta pidettiin huonona ominaisuutena. Melkeinpä niin, että oletpa jotenkin ihan täysin epäonnistunut, kun kadehdit toisia. Aina hoettiin, että ei kannata olla kenellekään kateellinen, kun ei tiedä, miten paljon jotain huonoa tällä on. En sitten ollutkaan niin kateellinen, kun olisin voinut olla.

Ehkä siitä syystä en olekaan erityisen menestynyt ihminen vaan tyytynyt ihan tavalliseen elämään. En ole halunnut olla kenellekään kateellinen, koska silloin olisin vain se kateellinen epäonnistunut ihminen. Sellainen, jota halveksitaan.

Vasta aikuisella iällä olen ymmärtänyt juuri kateellisuuden olevan se tunne, joka vie sinua eteenpäin. Kun tunnistat olevasi kateellinen jostakin asiasta, mitä jollain toisella on niin tiedät, mitä itse tarvitset ja haluat omaan elämääsi. Se antaa sinulle suuntaa. Juurikin tämä suunta on minulta puuttunut. Minusta on ikävää, että minulta on lapsena haluttu kitkeä kateus pois. Ehkä juuri siksi, että minusta ei tulisi koskaan parempaa kuin jostain toisesta.

Sen jälkeen, kun olen hyväksynyt kateuden tunteen itsessäni, olen saanut elämääni kaikkea uutta ja kivaa. Minulla on myös alkanut olla tavoitteita ja suunta kohti parempaa elämää.

Parempaan elämääni kuuluu turvallisuutta, onnellisuutta, rakastetuksi tulemista, jatkuvuutta, huolettomuutta, arvostetuksi tulemista ja rentoutumista. Oletko kateellinen näistä? Jos olet niin se on hyvä asia. Ole vain kateellinen niin sinäkin löydät uuden suunnan elämällesi.

Tähän postaukseen inspiroiduin Kotivinkin Käännä kateus hyväksi mielitreenin pohjalta.

Nähdään!

-Sanna-

 

Kuva on Pixabaysta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *