Osaatko säädellä sisäistä ääntäsi?

Useasti sitä huomaa helposti alkavansa sättiä itseään asioista, jotka ovat menneet pieleen. Varsinkin itselleen tulee helposti oltua liian kriittinen. Onko tuttua?

Tällä tavalla saa itsensä helposti masennettua ja lyötyä alas. Vaikka ei oikeastaan olisi yhtään tarpeellista masentua. Omaa sisäistä ääntään voi onneksi säädellä kulloisenkin tarpeen mukaan. Muuttaa sitä itselleen armollisemmaksi.

Itse masennuin tänään, koska en pystynyt ostamaan verkkokaupassa osamaksulla. Ja tämä johtuu siitä, että olen laittanut itselleni omaehtoisen luottokiellon. Tämä johtuu siitä, että minun on syytä epäillä tietojeni joutuneen vääriin käsiin enkä halua joutua rikollisten hyväksikäyttämäksi. Ja siis tililläni ei tällä hetkellä ole niin paljoa rahaa, että olisin voinut maksaa ostoksen kokonaan heti. Aloin sättiä asiasta itseäni ja samalla mieli alkoi mennä alas.

Sitten tajusin, että en voi jatkaa enempää itseni masentamista vaan minun pitää säätää omaa ääntäni itselleni suopeampaan suuntaan, jotta en jää paikalleni jumittamaan. Aloinkin pohtia ostoksen tarpeellisuutta ja sitä, että huhtikuussa jo muutenkin taloustilanne helpottaa. Aloin hymyillä sisäisesti. Omaehtoinen luottokielto on vain hyvä juttu. Nyt kukaan ei voi käyttää minua hyväkseen ja ostaa minun tiedoillani mitä vaan. Saan hiljalleen talousasiani kuntoonkin ja voin säästää rahaa ostaakseni, mitä tarvitsen. Voin taas tuntea hallitsevani paremmin elämääni.

Olen oppinut säätelemään omaa sisäistä ääntäni. En anna sen hallita elämääni enkä olla liian kriittinen. Elämä on tällöin paljon helpompaa. Tähän pohdintaan minut innoitti Kotivinkin mielitreeni Näe sisäisen puheen eri puolet.

Nähdään!

-Sanna-

Kuva on Pixabaysta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *