Riittääkö minulle 1400 kcal päivässä?

Sain viime viikolla diabeteshoitajalta esimerkin 1400 kcal dieetistä. Totesin sen järkeväksi ottaa käyttöön pysyvästi. Minulla on hyviä kokemuksia 1600 kcal dieetistä 20 vuoden takaa, jolloin odotin toista lastani ja minulla todettiin raskauden aikainen diabetes, jota hoidettiin ruokavaliolla. Tuolloin hoikistuin, olin terve, hyväkuntoinen ja lapsikin oli syntyessään hyvänkokoinen. Muttei liian iso, kiitos dieetin.

Mutta siis on totta, että tuo 1400 kcal ei riitä minulle, koska tavoitteena on liikkua päivittäin 8000 askelta. Ja vapaapäivinä tykkään jumpatakin. En olekaan nyt laskenut kaloreita tarkalleen vaan tuo dieetti on antanut minulle pohjan ateriarytmille ja mitä syön milloinkin. Olen kuunnellut itseäni ja syönyt sitä mikä on tuntunut hyvältä.

Mitään sokerisia herkkuja en ole enää syönyt. Niitä ei edes tee mieli. Olenhan ihan tarpeeksi syönyt niitä elämäni aikana. Itseasiassa ne jo hieman ällöttävät minua. Ja hyvä niin.

Tänään olen syönyt ainakin enemmän kuin tuo 1400 kcal. Mutta ihan siis tavallista ruokaa. Olo on ollut hyvä eikä huono niin kuin joskus, kun olen syönyt ihan tyhmästi kaikkea ällöä.

Mutta siis minun syömisistäni ei tarvitse olla huolissaan. Kyllä varmastikin saan ihan tarpeeksi ruokaa. Nälkää ei ole ollut tuon dieetin aloittamisen jälkeen. Ja kaikkihan tietävät, että painonhallinnassa on erittäin tärkeä asia se, että ei tule nälkä. Olen iso tyttö ja osaan pitää itsestäni aika hyvin huolta. Ainakin niin hyvin kuin vaan jaksan.

Hyvää yötä ja nähdään!

-Sanna-

Kuva on Pixabaysta!

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *