” Tee To do-listan sijaan Stop doing-lista. ” Patti Digh

Onko aina pakko jaksaa tehdä kaikkea ja mieluiten tehokkaasti multitaskaten? Joskus tuntuu, että itse on se kaikkein pahin vaatimusten asettaja itselleen. Pitää tehdä sitä, tätä ja tuota ollakseen tehokas ja hyödyllinen ihminen. Ja siis tosiaan pahinta tässä on se, että useimmiten itse tulee asetettua näitä vaatimuksia itselleen.

Ja siis minä en ole edes sieltä pahimmasta päästä, joka vaatii itseltään jatkuvasti parempia suorituksia. Minun mielestäni esim. numero 8 todistuksessa on riittävän hyvä numero. Toisille se ei ikinä riittäisi. Olen aina ollut kuitenkin suhteellisen kohtuullinen vaatimuksissa itseäni kohtaan. Olen tajunnut oman rajallisuuteni.

Niin että hyvää tekee välillä jättää jotain tekemättäkin. Joka päivä ei esim. tarvitse jaksaa laittaa ruokaa eikä siivota. Ihan joka päivä ei myöskään tarvitse jumpata tai lenkkeillä. Välillä voi olla ihan vaan sohvalla löhöilemässä ja vaikka pistää silmät kiinni ja kuunnella rentouttavaa musiikkia tekemättä yhtään mitään sen enempää. Eikä aina tarvitse jaksaa opiskella ja kehittää itseään lisää. Joskus voi olla ihan vaan tyytyväinen siihen, mitä on jo saavuttanut.

Tee itsellesi oma Stop doing-listasi. Karsi siitä kaikki, mikä ei tunnu hyvälle! Sitä kautta löydät itsellesi helpomman ja rennomman tavan elää omaa elämääsi. Muista että sinun elämäsi on sinun eikä kenenkään toisen!

Nähdään!

-Sanna-

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *