Viikonloppu kuluu töitä tehden

www.pixabay.com

Meneillään on jälleen kerran työviikonloppu. Olenkin tällaisena aikana kiitollinen siitä, että minulla on työpaikka ja mahdollisuus tienata vuorotyölisiä peruspalkan lisäksi. Vaikka eivätpä nämä lisät kovinkaan paljon nettoansioon vaikuta, koska mitä enemmän tienaat niin myös maksat veroja. Minulla ainakin on vuoden aikana vain muutama hieman parempi tili. Näillä rahoilla yleensä lyhennän velkojani. Velat taasen johtuvat osittain siitä, että hoitajan palkalla ei pysty yksinhuoltajana elättämään kunnolla kahta isoa poikaa.

Nyt poikkeusoloaikana meitä hoitajia kovasti arvostetaan. Mehän käymme edelleen töissä oman terveytemme uhalla sillä aikaa, kun monet muut pysyvät kotona. Minäkin kuljen työmatkani bussilla ja lähes aina siellä on istumassa joku yskivä henkilö. Viime päivinä olen myös kiinnittänyt huomiota, että busseissa on taas alkanut olla enemmän ihmisiä. Kuvittelevatko ihmiset, että nyt on jotenkin turvallisempaa olla liikkeellä kuin muutama hetki sitten.

Ei se Koronavirus vielä mihinkään ole kadonnut. Edelleen kannattaa välttää turhaa liikkumista. Minun mielestäni ei ole tarpeellista istua likaisena bussissa juomassa lonkeroa. Eikä myöskään teinien ole tarpeellista ajella keskustaan viettämään aikaa sipsejä syöden ja yskivää teeskennellen. Pysykää kotona, jos olette terveitä tai lievästi hengitystieoireisia.

Vielä lopuksi pohdin, että muistetaanko meitä hoitajia vielä arvostaa poikkeustilan jälkeen? Pahoin pelkään, että meille sanotaan vain, että palkkoja ei voida nostaa, koska Suomen talous on niin huonolla tolalla. Todetaan vain, että olkaa kiitollisia, teillä on sentään töitä.

Mitä mieltä olet? Tarvitsevatko hoitajat lisää palkkaa?

Nähdään!

-Sanna-

tyo-ja-raha tyo puhutaan-rahasta raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *